Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardenaar schuldig aan doodslag, 40 maanden cel

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 20:16

Een 53-jarige man uit Sittard is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot veertig maanden celstraf waarvan tien voorwaardelijk wegens doodslag.

Door toedoen van de 53-jarige liep op 25 januari vorig jaar een 45-jarige plaatsgenoot een messteek op in zijn rug. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwonding.

Schuldenaar
De rechtbank denkt dat het slachtoffer die dag naar de woning van de 53-jarige in de Sint Paulusstraat kwam om te praten over een schuld die hij bij hem had. Er ontstond een worsteling. De rechtbank acht bewezen dat de 53-jarige daarbij een mes met een lemmet van 14 centimeter in zijn hand had. Volgens de veroordeelde kwam dat mes tijdens een valpartij in de worsteling in de rug van het slachtoffer.

Geen openheid van zaken
Het verhaal dat het slachtoffer begon met vechten, gelooft de rechtbank niet. De rechtbank rekent de 53-jarige aan dat hij geen volledige openheid van zaken geeft. Volgens de rechtbank heeft hij bewust het risico genomen het slachtoffer ernstig te verwonden door met een mes in de hand het gevecht aan te gaan.

Hulp
Verder weegt de rechtbank mee dat de 53-jarige er wel alles aan heeft gedaan het slachtoffer te helpen, toen duidelijk werd dat die zwaargewond was geraakt.

De officier van justitie had vier jaar celstraf met aftrek van voorarrest geëist.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Celstraf voor man die buurman het ziekenhuis in sloeg
Negen jaar cel voor dodelijke steekpartij Maastricht
Osama I. krijgt lange celstraf voor Maastrichts steekdrama
Taakstraffen voor maken en bezitten kinderporno
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen