Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardenaar ontkent beledigende mails Erdogan

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 15:04

De 64-jarige inwoner van Sittard ontkent dat hij achter beledigende e-mails zit die naar de Turkse ambassade in Den Haag zijn gestuurd.

Dat zei de rechter in Den Haag vrijdag tijdens een korte regiezitting, waar zowel verdachte Jacobus G. als zijn advocaat verstek liet gaan.

Tekst en beeld
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vervolging ingesteld na een aangifte door de ambassade. In de mails die in de tweede helft van 2016 werden verstuurd, zou de verdachte de Turkse president Recep Tayyip Erdogan hebben vergeleken met Adolf Hitler. Ook zou hij hem een zwijn hebben genoemd. Het ging volgens het Openbaar Ministerie (OM) om beledigingen in tekst en beeld.

Lees ook: 'Erdogan is Hitler', Sittardenaar voor de rechter

'Gehackt'
De verdachte heeft eerder bij de politie verklaard dat hij er niets van af wist. Zijn computer is niet beveiligd met een wachtwoord en mogelijk is zijn account gehackt. Ook staat zijn computer in een ruimte waar ook andere personen aanwezig zijn, zei hij.

Het verbod op het beledigen van staatshoofden wordt binnenkort geschrapt. Het initiatiefwetsvoorstel hiertoe van D66 is in april door de Tweede Kamer aangenomen en ligt nu in de Eerste Kamer.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen