Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittardenaar ontdekt berg gedumpte AliExpress-pakketjes

Geplaatst opwoensdag 24 juni 2020 - 9:44

De Sittardse urban explorer Jan van der Kraan heeft net even buiten de Belgische stad Luik een berg vernielde, gedumpte AliExpress pakketjes gevonden bij een vrachtwagen. Zo'n duizend, schat hij.

De Sittardenaar zegt dat op de pakketjes Nederlandse en Duitse adressen stonden. DHL bevestigt aan RTLNieuws dat de oplegger met AliExpress-pakketjes gestolen is en doet samen met de Chinese webwinkelgigant onderzoek.

Urban explorer
Van der Kraan was in een verlaten fabriek in Luik vanwege zijn hobby. Urban explorers bezoeken en fotograferen verlaten gebouwen onder het motto 'Take nothing but pictures, leave nothing but footprints. Vanuit het hoogste punt in die fabriek zagen we een vrachtwagen staan", zegt de 'Urbexer.'

Van telefoonhoesjes tot voorbinddildo's
In eerste instantie dacht hij aan een soort vuilnisbelt bij de vrachtwagen. "Toen we daar naartoe liepen, waren vier mensen aanwezig en die waren alle pakketten uit aan het pakken. Toen ze onze camera's zagen gingen ze weg", zegt de Sittardenaar. "Bijna alle pakjes waren geopend."

Hij zag diverse voorwerpen tussen de gedumpte waar van de Chinese webwinkel. Van telefoonhoesjes en gepersonaliseerde handdoeken tot voorbinddildo's.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen