Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard zoekt zelf alternatief voor passagepas station

Geplaatst opdonderdag 23 april 2015 - 7:32

Sittard-Geleen bekijkt nu zélf of er alternatieve oplossingen mogelijk zijn voor niet-treinreizigers die gebruikmaken van de tunnel onder het Sittardse NS-station.

De NS wil de tunnel met poortjes afsluiten, zodat alleen reizigers toegang hebben tot het station.

Passanten
Maar de passage wordt veel door voetgangers gebruikt die vanuit de wijk Limbrichterveld naar het centrum gaan en omgekeerd. Het stadsbestuur is al sinds 2008 met de NS in overleg over een oplossing voor dit 'interwijkprobleem', zoals de partijen dat noemen.

Passagepas
De NS heeft voorgesteld niet-reizigers pasjes te verstrekken, waarmee zij tóch door de poortjes kunnen. Maar B en W zeggen nu in antwoord op vragen van de Socialitische Partij te 'bekijken of er in plaats van zo’n passagepas alternatieve oplossingen mogelijk zijn'.

Daaruit blijkt dat het stadsbestuur niet overtuigd is dat passagepasjes een goede oplossing zijn.

3 juni 2015
B en W werden onlangs overvallen door het bericht dat de NS de passage op 3 juni wil sluiten. Het college heeft de NS laten weten dat dit niet conform de afspraak is. Er zou eerst overeenstemming moeten zijn over het interwijkprobleem.

Lees ook: 'NS sluit poortjes op station Sittard'

Zwartrijders
Sittard-Geleen stelt sowieso vraagtekens bij de noodzaak van de poortjes. De NS denkt met de afsluiting van het station de veiligheid te vergroten en het zwartrijden tegen te gaan.

Maar het college wijst erop dat Sittard het enige station in Limburg is dat zo wordt afgesloten. "Ons inziens kunnen zwartrijders dus gemakkelijk elders opstappen en dus is de bijdrage van poortjes aan het oplossen van het veiligheidsprobleem marginaal."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'NS sluit poortjes op station Sittard'
Ontspoorde locomotief weer op rails getakeld
Locomotief ontspoord op station Sittard
Stationstunnel Sittard blijft voorlopig open
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen