Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittard zoekt zelf alternatief voor passagepas station

Geplaatst opdonderdag 23 april 2015 - 7:32

Sittard-Geleen bekijkt nu zélf of er alternatieve oplossingen mogelijk zijn voor niet-treinreizigers die gebruikmaken van de tunnel onder het Sittardse NS-station.

De NS wil de tunnel met poortjes afsluiten, zodat alleen reizigers toegang hebben tot het station.

Passanten
Maar de passage wordt veel door voetgangers gebruikt die vanuit de wijk Limbrichterveld naar het centrum gaan en omgekeerd. Het stadsbestuur is al sinds 2008 met de NS in overleg over een oplossing voor dit 'interwijkprobleem', zoals de partijen dat noemen.

Passagepas
De NS heeft voorgesteld niet-reizigers pasjes te verstrekken, waarmee zij tóch door de poortjes kunnen. Maar B en W zeggen nu in antwoord op vragen van de Socialitische Partij te 'bekijken of er in plaats van zo’n passagepas alternatieve oplossingen mogelijk zijn'.

Daaruit blijkt dat het stadsbestuur niet overtuigd is dat passagepasjes een goede oplossing zijn.

3 juni 2015
B en W werden onlangs overvallen door het bericht dat de NS de passage op 3 juni wil sluiten. Het college heeft de NS laten weten dat dit niet conform de afspraak is. Er zou eerst overeenstemming moeten zijn over het interwijkprobleem.

Lees ook: 'NS sluit poortjes op station Sittard'

Zwartrijders
Sittard-Geleen stelt sowieso vraagtekens bij de noodzaak van de poortjes. De NS denkt met de afsluiting van het station de veiligheid te vergroten en het zwartrijden tegen te gaan.

Maar het college wijst erop dat Sittard het enige station in Limburg is dat zo wordt afgesloten. "Ons inziens kunnen zwartrijders dus gemakkelijk elders opstappen en dus is de bijdrage van poortjes aan het oplossen van het veiligheidsprobleem marginaal."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'NS sluit poortjes op station Sittard'
Ontspoorde locomotief weer op rails getakeld
Locomotief ontspoord op station Sittard
Stationstunnel Sittard blijft voorlopig open
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen