Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard krijgt estafettemarathon in 2020

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 13:04

Op tweede paasdag 2020 wordt in de Sittardse binnenstad een estafettemarathon gehouden. Het nieuwe hardloopevenement gaat Rosa-Run heten.

De opbrengst van het sportevenement komt ten goede voor het goede doel. Dat maakt zich hard voor beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Magische afstand
Bij de Sittardse estafettemarathon bestaan de teams uit minimaal vier hardlopers die samen proberen om de magische afstand van 42 kilometer binnen vier uur te voltooien. Voorwaarde is dat elk team een buddy van Bijzonder in Beweging in zijn midden heeft. Het parcours met een lengte van 1,9 kilometer gaat volledig door de historische binnenstad van Sittard.

Bijzonder in Beweging
De organisatie heeft bewust gekozen voor een samenwerking met de Stichting Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert wekelijks meer dan 40 activiteiten door heel Limburg voor mensen met een verstandelijke beperking. Doel is om uit deze specifieke groep meer mensen aan het sporten te krijgen. De stichting had al eerder een bijzondere samenwerking met Kennedymars Sittard. Deelnemers werd de kans geboden om begeleid en in eigen tempo de kortere afstanden van de wandeltocht te lopen. De samenwerking smaakte naar meer. Het idee van de Rosa-Run was geboren.

Bedrijven
De verwachting is dat onder andere bedrijven, overheidsinstanties, zorginstellingen en verenigingen gaan inschrijven voor voor de estafettemarathon. "Als er na afloop van de teamprestatie een verbinding gaat plaatsvinden tussen het bedrijf en de sporter met een verstandelijke beperking is het doel volledig geslaagd", aldus Amanda Klein van Bijzonder in Beweging.

Het evenement vindt plaats op maandag 13 april 2020. De bedoeling is dat het evenement jaarlijks gaat terugkeren op paasmaandag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen