Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard krijgt estafettemarathon in 2020

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 13:04

Op tweede paasdag 2020 wordt in de Sittardse binnenstad een estafettemarathon gehouden. Het nieuwe hardloopevenement gaat Rosa-Run heten.

De opbrengst van het sportevenement komt ten goede voor het goede doel. Dat maakt zich hard voor beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Magische afstand
Bij de Sittardse estafettemarathon bestaan de teams uit minimaal vier hardlopers die samen proberen om de magische afstand van 42 kilometer binnen vier uur te voltooien. Voorwaarde is dat elk team een buddy van Bijzonder in Beweging in zijn midden heeft. Het parcours met een lengte van 1,9 kilometer gaat volledig door de historische binnenstad van Sittard.

Bijzonder in Beweging
De organisatie heeft bewust gekozen voor een samenwerking met de Stichting Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert wekelijks meer dan 40 activiteiten door heel Limburg voor mensen met een verstandelijke beperking. Doel is om uit deze specifieke groep meer mensen aan het sporten te krijgen. De stichting had al eerder een bijzondere samenwerking met Kennedymars Sittard. Deelnemers werd de kans geboden om begeleid en in eigen tempo de kortere afstanden van de wandeltocht te lopen. De samenwerking smaakte naar meer. Het idee van de Rosa-Run was geboren.

Bedrijven
De verwachting is dat onder andere bedrijven, overheidsinstanties, zorginstellingen en verenigingen gaan inschrijven voor voor de estafettemarathon. "Als er na afloop van de teamprestatie een verbinding gaat plaatsvinden tussen het bedrijf en de sporter met een verstandelijke beperking is het doel volledig geslaagd", aldus Amanda Klein van Bijzonder in Beweging.

Het evenement vindt plaats op maandag 13 april 2020. De bedoeling is dat het evenement jaarlijks gaat terugkeren op paasmaandag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen