Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard heeft het op een na beste café van Nederland

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 22:00

Het Sittardse café Tapperie de Gats is uitgeroepen tot het op een na beste café van Nederland. In de Café Top 100-verkiezing van Misset Horeca moest de Sittardse bierproeverij alleen het Rotterdamse café Sijf voor zich dulden.

In totaal staan er dertien Limburgse cafés in de Café Top 100.

Top tien
Tapperie de Gats, gelegen aan de Sittardse Markt, stond in de lijst van vorig jaar nog op de negende plek. In de top tien staan nog twee andere Limburgse cafés. Het Maastrichtse café Oak34 is op plek zes terug te vinden. De Klep in Venlo mag genoegen nemen met de tiende plek. Vorig jaar was dat café met een vierde notering nog het beste Limburgse café.

Café Top 100
Foto: L1 (Bron: Misset Horeca)

De andere beste cafés
Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland zijn hofleverancier voor de lijst. Onze provincie volgt daarna met dertien cafés. Op plek 16 is het Maastrichtse café In de Karkol terug te vinden en wat verderop staat café De Poshoorn (40) uit die stad. Café Central in Venlo is terug te vinden op de 55ste plek en 't Zwaantje in Mook op plek 58. In Venray scoorde Goesting een 65ste plek.

Café D'r Klinge in Heerlen gaat voor de 67ste plaats. In de staart van de lijst zijn het Sevenumse De Sevewaeg (76) en het Maastrichtse In den Ouden Vogelstruys (83) terug te vinden. Hekkensluiter voor Limburg is het Roermondse café De Verleiding (87).

Vakjury en mystery guests
Om tot de uitslag te komen, zijn er drie rondes in het leven geroepen. In de eerste ronde gaan leden van de vakjury anoniem langs om cafés op verschillende vlakken punten te geven. De 125 best scorende bedrijven krijgen in ronde twee bezoek van mystery visitors die punten geven als gast. Als laatste gaat de hoofdjury aangekondigd langs om onder andere de boeken in te duiken en in gesprek te gaan met de eigenaren. Op basis van het eindresultaat wordt dan de Café Top 100 samengesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen