Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard heeft het op een na beste café van Nederland

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 22:00

Het Sittardse café Tapperie de Gats is uitgeroepen tot het op een na beste café van Nederland. In de Café Top 100-verkiezing van Misset Horeca moest de Sittardse bierproeverij alleen het Rotterdamse café Sijf voor zich dulden.

In totaal staan er dertien Limburgse cafés in de Café Top 100.

Top tien
Tapperie de Gats, gelegen aan de Sittardse Markt, stond in de lijst van vorig jaar nog op de negende plek. In de top tien staan nog twee andere Limburgse cafés. Het Maastrichtse café Oak34 is op plek zes terug te vinden. De Klep in Venlo mag genoegen nemen met de tiende plek. Vorig jaar was dat café met een vierde notering nog het beste Limburgse café.

Foto: L1 (Bron: Misset Horeca)

De andere beste cafés
Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland zijn hofleverancier voor de lijst. Onze provincie volgt daarna met dertien cafés. Op plek 16 is het Maastrichtse café In de Karkol terug te vinden en wat verderop staat café De Poshoorn (40) uit die stad. Café Central in Venlo is terug te vinden op de 55ste plek en 't Zwaantje in Mook op plek 58. In Venray scoorde Goesting een 65ste plek.

Café D'r Klinge in Heerlen gaat voor de 67ste plaats. In de staart van de lijst zijn het Sevenumse De Sevewaeg (76) en het Maastrichtse In den Ouden Vogelstruys (83) terug te vinden. Hekkensluiter voor Limburg is het Roermondse café De Verleiding (87).

Vakjury en mystery guests
Om tot de uitslag te komen, zijn er drie rondes in het leven geroepen. In de eerste ronde gaan leden van de vakjury anoniem langs om cafés op verschillende vlakken punten te geven. De 125 best scorende bedrijven krijgen in ronde twee bezoek van mystery visitors die punten geven als gast. Als laatste gaat de hoofdjury aangekondigd langs om onder andere de boeken in te duiken en in gesprek te gaan met de eigenaren. Op basis van het eindresultaat wordt dan de Café Top 100 samengesteld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen