Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen zoekt woningen voor statushouders

Geplaatst opdinsdag 19 juli 2016 - 15:35

De gemeente Sittard-Geleen is op zoek naar woningen voor vluchtelingen met een (tijdelijke) verblijfsvergunning, zogenaamde statushouders.

Ruim 500 particuliere eigenaren van leegstaande woningen hebben een brief van de gemeente ontvangen. In het schrijven worden de pandeigenaren gewezen op de mogelijkheid om hun woning aan statushouders te verhuren.

Twee ton
Het gaat om woningen met een maximale waarde van twee ton. Woningcorporaties willen voor de eigenaren optreden als beheerder, zodat de particulier geen omkijken heeft naar de verhuur. Hiervoor vragen corporaties een vergoeding van 650 euro per jaar. Om particulieren over de drempel te trekken vergoedt Sittard-Geleen die 650 euro het eerste jaar.

Interesse
De brieven zijn deze week verstuurd. Inmiddels hebben al drie pandeigenaren aangegeven interesse te hebben in de verhuurregeling. Sittard-Geleen moet van het Rijk in 2016 250 statushouders een woning toewijzen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Woningmarkt
Peel en Maas wil koophuizen verhuren aan vluchtelingen
Venlo wil begin 2016 300 statushouders een plek geven
Gemeente Maastricht: onrust asielzoekers is 'misverstand'
Dorpen Venray heten statushouders welkom
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen