Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittard-Geleen wil vervoer betalen voor gehandicapten

Geplaatst opwoensdag 11 februari 2015 - 6:53

Sittard-Geleen wil het vervoer voor álle leerlingen waarvan de GGD vindt dat zij niet zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen, bekostigen.

Volgens de huidige verordening krijgen 38 leerlingen met een psychische handicap het vervoer vanaf komend schooljaar niet meer vergoed.

Stokje voor steken
Het college stelt de gemeenteraad voor hier een stokje voor te steken. B enW loopt daarmee vooruit op een wetswijziging die eraan zit te komen. Wethouder Bert Kamphuis (D66) legt uit dat de Tweede Kamer binnenkort over de kwestie spreekt.

Reparatie
"Dat er een ‘reparatie’ van de wet komt, is duidelijk. Alleen niet precies wanneer. Wij willen nú een aanpassing om ouders niet langer in onzekerheid te houden." Andere gemeenten in de Westelijke Mijnstreek worstelen met hetzelfde probleem en hebben Kamphuis’ voorstel opgevraagd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Twintig verkeerspunten Sittard-Geleen worden verbeterd
Sittard-Geleen voor vijfde keer Fairtradestad
Stationstunnel Sittard blijft voorlopig open
Poortjes op station Sittard blijven voorlopig open
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen