Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittard-Geleen wil vervoer betalen voor gehandicapten

Geplaatst opwoensdag 11 februari 2015 - 6:53

Sittard-Geleen wil het vervoer voor álle leerlingen waarvan de GGD vindt dat zij niet zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen, bekostigen.

Volgens de huidige verordening krijgen 38 leerlingen met een psychische handicap het vervoer vanaf komend schooljaar niet meer vergoed.

Stokje voor steken
Het college stelt de gemeenteraad voor hier een stokje voor te steken. B enW loopt daarmee vooruit op een wetswijziging die eraan zit te komen. Wethouder Bert Kamphuis (D66) legt uit dat de Tweede Kamer binnenkort over de kwestie spreekt.

Reparatie
"Dat er een ‘reparatie’ van de wet komt, is duidelijk. Alleen niet precies wanneer. Wij willen nú een aanpassing om ouders niet langer in onzekerheid te houden." Andere gemeenten in de Westelijke Mijnstreek worstelen met hetzelfde probleem en hebben Kamphuis’ voorstel opgevraagd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Twintig verkeerspunten Sittard-Geleen worden verbeterd
Sittard-Geleen voor vijfde keer Fairtradestad
Stationstunnel Sittard blijft voorlopig open
Poortjes op station Sittard blijven voorlopig open
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen