Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen wil verduurzamen door energie te besparen

Geplaatst opvrijdag 9 maart 2018 - 6:00

In de gemeente Sittard-Geleen start vrijdag een pilot voor verduurzaming. Gemeentelijke gebouwen en accommodaties worden aangepakt om duurzamer te worden en zo energie te besparen.

Het project start met acht panden waar met een aantal maatregelen de investeringen worden terugverdiend voor volgende projecten.

Lagere rekening
De gekozen locaties zijn momenteel in gebruik als gemeenschapshuis of sportaccommodatie, maar worden dus aangepast om duurzamer en energiezuiniger te worden. Een ander doel van de pilot is namelijk een lagere energierekening voor de gebruikers van de locatie.

Kwart miljoen
Wethouder Ruud Guyt zegt dat de pilot een opstap is voor een meer structureel beleid op het gebied van duurzaamheid. De gemeente wil permanent zo'n kwart miljoen euro in roulatie houden om de verduurzaming verder door te zetten.

Voor het eind van dit jaar moeten de acht panden aangepakt zijn. Daarmee moet het geld worden terugverdiend, aldus Guyt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen