Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen wil minder betalen aan brandweer

Geplaatst opzaterdag 12 mei 2018 - 9:00

De gemeente Sittard-Geleen vindt dat het te veel betaalt voor de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en wil daarom minder gaan betalen.

Als het aan Sittard-Geleen ligt, komt er vanaf 2020 een andere verdeelsleutel met de overige gemeenten. Dat schrijft De Limburger.

Budgetverhoging
De grootste kostenpost binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg (VRZL) is de brandweer. Die wil juist budgetverhoging invoeren, omdat het door tegenvallers het afgelopen jaar af heeft gesloten met een tekort van 740.000 euro, aldus de krant.

Bezuinigen
De gemeente heeft uitgerekend dat het in verhouding te veel per inwoner bijdraagt aan de brandweer. Sittard-Geleen moet overigens zelf flink bezuinigen en wil onder andere in 2020 drie ton minder betalen aan VRZL en in 2022 uiteindelijk zelfs negen ton. En dat terwijl de brandweer zelf vanaf 2020 rekent op meer geld om zwarte cijfers te kunnen schrijven.

Ondertussen is begonnen met het onderzoek naar een mogelijk nieuwe verdeelsleutel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen