Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen wil minder betalen aan brandweer

Geplaatst opzaterdag 12 mei 2018 - 9:00

De gemeente Sittard-Geleen vindt dat het te veel betaalt voor de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en wil daarom minder gaan betalen.

Als het aan Sittard-Geleen ligt, komt er vanaf 2020 een andere verdeelsleutel met de overige gemeenten. Dat schrijft De Limburger.

Budgetverhoging
De grootste kostenpost binnen Veiligheidsregio Zuid-Limburg (VRZL) is de brandweer. Die wil juist budgetverhoging invoeren, omdat het door tegenvallers het afgelopen jaar af heeft gesloten met een tekort van 740.000 euro, aldus de krant.

Bezuinigen
De gemeente heeft uitgerekend dat het in verhouding te veel per inwoner bijdraagt aan de brandweer. Sittard-Geleen moet overigens zelf flink bezuinigen en wil onder andere in 2020 drie ton minder betalen aan VRZL en in 2022 uiteindelijk zelfs negen ton. En dat terwijl de brandweer zelf vanaf 2020 rekent op meer geld om zwarte cijfers te kunnen schrijven.

Ondertussen is begonnen met het onderzoek naar een mogelijk nieuwe verdeelsleutel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen