Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen wil historische miskleun rechtzetten

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 13:50

De gemeente Sittard-Geleen wil een historische miskleun rechtzetten. Mogelijk krijgt het lelijkste gebouw van Sittard, het oude V&D-pand, een facelift en wordt de oude gevel van het stadhuis opnieuw opgebouwd.

"Deze gribus moet snel worden aangepakt", zegt wethouder Noël Lebens.

Verdriet van Sittard
Het V&D-gebouw aan de Markt werd in de jaren zestig neergezet op de plek van het oude stadhuis. Het is al decennia lang het verdriet van Sittard, vindt ook CDA-wethouder
Lebens: "Als je al eens een karakteristieke gevel neer kan zetten zou dat al 300 procent beter zijn."

Lebens wil de inwoners van de stad in elk geval gaan betrekken bij het ontwerp van een nieuwe gevel voor het gebouw.

Stadsrechten
Sittard viert dit jaar dat de stad 775 jaar geleden stadsrechten kreeg. De gemeente Sittard-Geleen grijpt die verjaardag aan om het verleden van de stad zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Verdwenen Middeleeuwse grachten worden opnieuw uitgegraven en een eeuwenoud fort in de vestingwal wordt gerestaureerd.

Weemoed
Inmiddels onderhandelt de gemeente met de eigenaar van het voormalige warenhuispand. Stadsgids Ed van den Ende ziet graag dat de gevel van het verdwenen stadhuis weer terug komt. "Ik zou terug gaan naar vroeger, dat is passend bij de Markt, daar zou ik erg blij van worden".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen