Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen wil historische miskleun rechtzetten

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 13:50

De gemeente Sittard-Geleen wil een historische miskleun rechtzetten. Mogelijk krijgt het lelijkste gebouw van Sittard, het oude V&D-pand, een facelift en wordt de oude gevel van het stadhuis opnieuw opgebouwd.

"Deze gribus moet snel worden aangepakt", zegt wethouder Noël Lebens.

Verdriet van Sittard
Het V&D-gebouw aan de Markt werd in de jaren zestig neergezet op de plek van het oude stadhuis. Het is al decennia lang het verdriet van Sittard, vindt ook CDA-wethouder
Lebens: "Als je al eens een karakteristieke gevel neer kan zetten zou dat al 300 procent beter zijn."

Lebens wil de inwoners van de stad in elk geval gaan betrekken bij het ontwerp van een nieuwe gevel voor het gebouw.

Stadsrechten
Sittard viert dit jaar dat de stad 775 jaar geleden stadsrechten kreeg. De gemeente Sittard-Geleen grijpt die verjaardag aan om het verleden van de stad zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Verdwenen Middeleeuwse grachten worden opnieuw uitgegraven en een eeuwenoud fort in de vestingwal wordt gerestaureerd.

Weemoed
Inmiddels onderhandelt de gemeente met de eigenaar van het voormalige warenhuispand. Stadsgids Ed van den Ende ziet graag dat de gevel van het verdwenen stadhuis weer terug komt. "Ik zou terug gaan naar vroeger, dat is passend bij de Markt, daar zou ik erg blij van worden".

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen