Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen wil historische miskleun rechtzetten

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 13:50

De gemeente Sittard-Geleen wil een historische miskleun rechtzetten. Mogelijk krijgt het lelijkste gebouw van Sittard, het oude V&D-pand, een facelift en wordt de oude gevel van het stadhuis opnieuw opgebouwd.

"Deze gribus moet snel worden aangepakt", zegt wethouder Noël Lebens.

Verdriet van Sittard
Het V&D-gebouw aan de Markt werd in de jaren zestig neergezet op de plek van het oude stadhuis. Het is al decennia lang het verdriet van Sittard, vindt ook CDA-wethouder
Lebens: "Als je al eens een karakteristieke gevel neer kan zetten zou dat al 300 procent beter zijn."

Lebens wil de inwoners van de stad in elk geval gaan betrekken bij het ontwerp van een nieuwe gevel voor het gebouw.

Stadsrechten
Sittard viert dit jaar dat de stad 775 jaar geleden stadsrechten kreeg. De gemeente Sittard-Geleen grijpt die verjaardag aan om het verleden van de stad zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Verdwenen Middeleeuwse grachten worden opnieuw uitgegraven en een eeuwenoud fort in de vestingwal wordt gerestaureerd.

Weemoed
Inmiddels onderhandelt de gemeente met de eigenaar van het voormalige warenhuispand. Stadsgids Ed van den Ende ziet graag dat de gevel van het verdwenen stadhuis weer terug komt. "Ik zou terug gaan naar vroeger, dat is passend bij de Markt, daar zou ik erg blij van worden".

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen