Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen voorbereid op spoedopvang vluchtelingen

Geplaatst opmaandag 21 september 2015 - 22:10

De gemeente Sittard-Geleen is voorbereid om vluchtelingen gedurende 72 uur op te vangen.

Dat laat het stadsbestuur weten in een raadsinformatiebrief.

Voldoende plekken
Het Nationale Crisiscentrum (NCC) heeft het stadsbestuur onlangs verzocht in kaart te brengen of er geschikte opvanglocaties zijn voor 72 uursopvang. Het college zegt dat het NCC voorlopig voldoende plekken voor deze vorm van opvang heeft, maar sluit niet uit dat er de komende dagen alsnog een dringend beroep wordt gedaan op dergelijke opvanglocaties in Sittard-Geleen.

Kleinschalige opvang
Verder inventariseert de gemeente of er geschikte opvanglocaties voor langere duur zijn die voldoen aan de eisen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). "Het COA richt zich met name op grootschalige opvanglocaties vanaf 300 personen", zo schrijft het stadsbestuur. "Vanwege het ontbreken van deze grootschalige locaties en gezien het belang van spreiding en het creëren van draagvlak bij omwonenden, brengt de gemeente de mogelijkheden van kleinschalige opvang in beeld."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse gemeenten afwachtend met opvang vluchtelingen
Sportpark Glanerbrook in Geleen gaat vluchtelingen opvangen
'Buurt Glanerbrook in Geleen positief over vluchtelingen'
Crisisopvang vluchtelingen Geleen langer open
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen