Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittard-Geleen onder toezicht vanwege miljoenentekort

Geplaatst opdonderdag 7 december 2017 - 12:03

Sittard-Geleen zit in de financiële problemen en dus komt de gemeente onder toezicht van de provincie te staan.

Dat is af te leiden uit een bericht van raadslid Jack Renet op Facebook. Hij heeft daar een presentatie geplaatst die woensdagavond aan de raadsleden is gegeven. Journalisten zijn donderdagmiddag om 12:30 uur uitgenodigd voor een persbijeenkomst.

Huishoudboekje
Uit de presentatie blijkt dat Sittard-Geleen het huishoudboekje niet op orde heeft. In 2018 wordt rekening gehouden met een verlies van 5,4 miljoen, maar dat wordt gedekt door 'incidentele bijdragen'. Ook de jaren daarna is de verwachting dat er jaarlijks rond de 3,5 miljoen euro verlies wordt geleden.

Toestemming
De provincie kan ingrijpen als gemeenten de financiën niet op orde hebben. Bij Sittard-Geleen gaat dat nu gebeuren, zo meldt het raadslid. De gemeente wordt onder preventief financieel toezicht gesteld. "Dat houdt in dat de provincie nu eerst toestemming moet geven eer er geld kan worden uitgegeven", schrijft Jack Renet.

De provincie laat weten dat het officiële besluit over het toezicht dinsdag nog moet worden genomen tijdens de wekelijkse vergadering van Gedeputeerde Staten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen