Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittard-Geleen onder toezicht vanwege miljoenentekort

Geplaatst opdonderdag 7 december 2017 - 12:03

Sittard-Geleen zit in de financiële problemen en dus komt de gemeente onder toezicht van de provincie te staan.

Dat is af te leiden uit een bericht van raadslid Jack Renet op Facebook. Hij heeft daar een presentatie geplaatst die woensdagavond aan de raadsleden is gegeven. Journalisten zijn donderdagmiddag om 12:30 uur uitgenodigd voor een persbijeenkomst.

Huishoudboekje
Uit de presentatie blijkt dat Sittard-Geleen het huishoudboekje niet op orde heeft. In 2018 wordt rekening gehouden met een verlies van 5,4 miljoen, maar dat wordt gedekt door 'incidentele bijdragen'. Ook de jaren daarna is de verwachting dat er jaarlijks rond de 3,5 miljoen euro verlies wordt geleden.

Toestemming
De provincie kan ingrijpen als gemeenten de financiën niet op orde hebben. Bij Sittard-Geleen gaat dat nu gebeuren, zo meldt het raadslid. De gemeente wordt onder preventief financieel toezicht gesteld. "Dat houdt in dat de provincie nu eerst toestemming moet geven eer er geld kan worden uitgegeven", schrijft Jack Renet.

De provincie laat weten dat het officiële besluit over het toezicht dinsdag nog moet worden genomen tijdens de wekelijkse vergadering van Gedeputeerde Staten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen