Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen neemt maatregelen tegen hangjongeren

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 7:53

De gemeente Sittard-Geleen gaat maatregelen nemen om de overlast van hangjongeren op het plein van de Ligne aan te pakken.

De eigenaar van de leegstaande panden is gevraagd om 's avonds het licht te laten branden, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Beveiligingscamera's
De Ligne heeft al enige tijd te maken met baldadige jongeren die daar drugs dealen, vuur stoken en te hard met scooters over het plein scheuren. Hiernaast richten ze vernielingen aan en worden mensen die hun aanspreken op het gedrag bedreigd. Volgens de gemeente zou door de verlichting de overlast af moeten nemen. Daarnaast zegt de gemeente dat er op zo kort mogelijke termijn drie beveilingscamera's worden geplaatst in de openbare ruimte. Ook blijft Sittard-Geleen over de kwestie nauw in contact met belanghebbende instanties, ondernemers en omwonenden van de Ligne.

Lees ook: Hangjeugd veroorzaakt overlast op plein Ligne Sittard

Politieagenten
De gemeente heeft eerder al actie ondernomen. "Er patrouilleren meer politieagenten door
Ligne dan voorheen en dat is te merken", zegt een horecaondernemer.

Gezamenlijke brief
Begin deze maand stuurden Zuyd Hogeschool, ondernemers en cultuurinstelling De Domijnen een gezamenlijke brief naar de gemeente om aandacht te vragen voor de overlast van hangjongeren op het plein.

Meerdere partijen hebben inmiddels aangifte gedaan tegen de jongeren.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen