Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittard-Geleen neemt maatregelen tegen hangjongeren

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 7:53

De gemeente Sittard-Geleen gaat maatregelen nemen om de overlast van hangjongeren op het plein van de Ligne aan te pakken.

De eigenaar van de leegstaande panden is gevraagd om 's avonds het licht te laten branden, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Beveiligingscamera's
De Ligne heeft al enige tijd te maken met baldadige jongeren die daar drugs dealen, vuur stoken en te hard met scooters over het plein scheuren. Hiernaast richten ze vernielingen aan en worden mensen die hun aanspreken op het gedrag bedreigd. Volgens de gemeente zou door de verlichting de overlast af moeten nemen. Daarnaast zegt de gemeente dat er op zo kort mogelijke termijn drie beveilingscamera's worden geplaatst in de openbare ruimte. Ook blijft Sittard-Geleen over de kwestie nauw in contact met belanghebbende instanties, ondernemers en omwonenden van de Ligne.

Lees ook: Hangjeugd veroorzaakt overlast op plein Ligne Sittard

Politieagenten
De gemeente heeft eerder al actie ondernomen. "Er patrouilleren meer politieagenten door
Ligne dan voorheen en dat is te merken", zegt een horecaondernemer.

Gezamenlijke brief
Begin deze maand stuurden Zuyd Hogeschool, ondernemers en cultuurinstelling De Domijnen een gezamenlijke brief naar de gemeente om aandacht te vragen voor de overlast van hangjongeren op het plein.

Meerdere partijen hebben inmiddels aangifte gedaan tegen de jongeren.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen