Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen levert half miljoen euro in op parkeren

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 9:17

De parkeerinkomsten van Sittard-Geleen vallen dit jaar naar verwachting een half miljoen euro lager uit dan in 2018. De parkeertarieven zijn begin dit jaar fors verhoogd, maar de gemeente zegt dat er meer mogelijke oorzaken zijn.

In de begroting voor 2019 is 1,7 miljoen euro aan parkeerinkomsten meegenomen. Dit bedrag moet mogelijk bijgesteld worden naar 1,2 miljoen euro. Het college van B en W wil alvast 250.000 euro opzij zetten om de inkomstendaling op te vangen.

Invloed
Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat er niet is onderzocht of naast het duurder worden van de parkeerkaartjes andere bijzondere redenen zijn, waardoor minder mensen betaald parkeren in de centra. De gemeente laat wel weten dat het weer, evenementen, internetverkoop en het aanbod voor winkelpubliek invloed hebben op het parkeergedrag.

Zomer
Het CDA wil dat het parkeerbeleid wordt aangepast en vraagt het college van B en W om met een voorstel te komen wat nog tijdens de zomer in kan gaan. Hierbij moet er rekening gehouden worden met de bezwaren van ondernemers en bezoekers.

Parkeerkaartjes
Het grootste verschil is er bij de Marktgarage in Geleen. Hier werden ruim 33.000 minder parkeerkaartjes verkocht ten opzichte van het eerste kwartaal in 2018. Deze parkeergelegenheid heeft een uurtarief gekregen van 1,90 euro. Dit was een jaar eerder nog 1,40 euro. Ook in Sittard werden de parkeerkosten flink omhoog gegooid. Zo moeten mensen die hun auto willen parkeren op het Tempelplein, Stationsplein en Stationsvoorplein een uurtarief neerleggen van 3,80 euro.

In totaal werden er in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 54.000 parkeerkaartjes minder verkocht dan in diezelfde periode in 2018.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV