Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittard-Geleen levert half miljoen euro in op parkeren

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 9:17

De parkeerinkomsten van Sittard-Geleen vallen dit jaar naar verwachting een half miljoen euro lager uit dan in 2018. De parkeertarieven zijn begin dit jaar fors verhoogd, maar de gemeente zegt dat er meer mogelijke oorzaken zijn.

In de begroting voor 2019 is 1,7 miljoen euro aan parkeerinkomsten meegenomen. Dit bedrag moet mogelijk bijgesteld worden naar 1,2 miljoen euro. Het college van B en W wil alvast 250.000 euro opzij zetten om de inkomstendaling op te vangen.

Invloed
Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat er niet is onderzocht of naast het duurder worden van de parkeerkaartjes andere bijzondere redenen zijn, waardoor minder mensen betaald parkeren in de centra. De gemeente laat wel weten dat het weer, evenementen, internetverkoop en het aanbod voor winkelpubliek invloed hebben op het parkeergedrag.

Zomer
Het CDA wil dat het parkeerbeleid wordt aangepast en vraagt het college van B en W om met een voorstel te komen wat nog tijdens de zomer in kan gaan. Hierbij moet er rekening gehouden worden met de bezwaren van ondernemers en bezoekers.

Parkeerkaartjes
Het grootste verschil is er bij de Marktgarage in Geleen. Hier werden ruim 33.000 minder parkeerkaartjes verkocht ten opzichte van het eerste kwartaal in 2018. Deze parkeergelegenheid heeft een uurtarief gekregen van 1,90 euro. Dit was een jaar eerder nog 1,40 euro. Ook in Sittard werden de parkeerkosten flink omhoog gegooid. Zo moeten mensen die hun auto willen parkeren op het Tempelplein, Stationsplein en Stationsvoorplein een uurtarief neerleggen van 3,80 euro.

In totaal werden er in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 54.000 parkeerkaartjes minder verkocht dan in diezelfde periode in 2018.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen