Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittard-Geleen levert half miljoen euro in op parkeren

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 9:17

De parkeerinkomsten van Sittard-Geleen vallen dit jaar naar verwachting een half miljoen euro lager uit dan in 2018. De parkeertarieven zijn begin dit jaar fors verhoogd, maar de gemeente zegt dat er meer mogelijke oorzaken zijn.

In de begroting voor 2019 is 1,7 miljoen euro aan parkeerinkomsten meegenomen. Dit bedrag moet mogelijk bijgesteld worden naar 1,2 miljoen euro. Het college van B en W wil alvast 250.000 euro opzij zetten om de inkomstendaling op te vangen.

Invloed
Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat er niet is onderzocht of naast het duurder worden van de parkeerkaartjes andere bijzondere redenen zijn, waardoor minder mensen betaald parkeren in de centra. De gemeente laat wel weten dat het weer, evenementen, internetverkoop en het aanbod voor winkelpubliek invloed hebben op het parkeergedrag.

Zomer
Het CDA wil dat het parkeerbeleid wordt aangepast en vraagt het college van B en W om met een voorstel te komen wat nog tijdens de zomer in kan gaan. Hierbij moet er rekening gehouden worden met de bezwaren van ondernemers en bezoekers.

Parkeerkaartjes
Het grootste verschil is er bij de Marktgarage in Geleen. Hier werden ruim 33.000 minder parkeerkaartjes verkocht ten opzichte van het eerste kwartaal in 2018. Deze parkeergelegenheid heeft een uurtarief gekregen van 1,90 euro. Dit was een jaar eerder nog 1,40 euro. Ook in Sittard werden de parkeerkosten flink omhoog gegooid. Zo moeten mensen die hun auto willen parkeren op het Tempelplein, Stationsplein en Stationsvoorplein een uurtarief neerleggen van 3,80 euro.

In totaal werden er in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 54.000 parkeerkaartjes minder verkocht dan in diezelfde periode in 2018.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen