Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen koploper in elektrisch rijden

Geplaatst opzaterdag 1 mei 2021 - 5:58

Sittard-Geleen is de absolute koploper in Limburg als het gaat om elektrisch rijden. In de gemeente rijden 726 volledig elektrische en 422 plug-in hybride voertuigen rond.

Bij elkaar opgeteld is dat 2,19 procent van het totale aantal auto's die op naam staan van inwoners van die gemeente. Nederweert volgt met 1,86 procent.

Parkstad
In Kerkrade (0,82) en Brunssum (0,83) is het percentage stekkerauto's het laagst van alle Limburgse gemeenten. Dat blijkt in ieder geval uit de gegevens van EVPlan, een kennisplatform voor elektrisch rijden.

Grootste wagenpark
Sittard-Geleen voert ook in absolute aantallen de ranglijst van autorijdend Limburg aan. Maar liefst 52.373 auto's staan geregistreerd op naam van inwoners van die gemeente. Venlo volgt met 49.443 auto's, maar het percentage stekkerauto's daar bedraagt 'slechts' 1,3. De gemeentes met het kleinste wagenpark in Limburg zijn Beesel (7211) en Voerendaal (7296).

Kanttekening
De onderzoekers hebben gekeken naar het aantal elektrische of hybridevoertuigen dat in de gemeenten geregistreerd staat. Lease- of bedrijfsauto's zijn vaak elders ingeschreven, dus vallen buiten het onderzoek.

Lees ook: Diesel en elektrisch niet populair in Limburg

Laadpunten
Laadpunten zijn weer een ander verhaal. Op dat vlak voert provinciehoofdstad Maastricht de Limburgse ranglijst aan met 346 laadpalen. Venlo komt op de tweede plaats met 257 laadpunten.

Wie een bezoekje wil brengen aan Simpelveld moet vooraf zijn elektrische auto of plug-in hybride goed opladen of er rekening mee houden dat hij op anderen moet wachten, want in die gemeente zijn slechts zes laadpunten te vinden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen