Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen gematigd positief over nieuw drugsbeleid

Geplaatst opwoensdag 22 juni 2016 - 15:48

Ook al blijft de straathandel in drugs in Sittard-Geleen een probleem, toch is de gemeente 'gematigd positief' over het nieuwe drugsbeleid.

De aanpak van straathandel blijft wel een kwestie van 'intensieve aanpak en een lange adem'. Dat maakte de gemeente woensdag bekend, drie weken nadat de gemeente is begonnen met het handhaven van het ingezetenencriterium.

Lees ook: De wietpas en het waterbedeffect op Delimburger.nl

Straatdealers
Dat betekent dat alleen nog mensen die aantoonbaar in Nederland wonen, in een coffeeshop terecht kunnen om softdrugs te kopen.
"Met name in de eerste dagen na 1 juni bleek dat de straatdealers kans zagen gebruik te maken van de nieuwe afzetmarkt", schrijft de gemeente over de explosie aan drugshandel op straat.

Lees ook: Drugsdealers overspoelen Sittard

Uitgewaaierd
Volgens de politie loopt het aantal drugsdealers op de straten in Sittard en Geleen sindsdien weer langzaam terug. Volgens de politie is de straathandel slechts beperkt uitgewaaierd naar andere wijken: veruit de meeste meldingen komen uit de centra van Sittard en Geleen, en de wijk Kluis in Geleen.

Lees ook: Controle op coffeeshops Sittard-Geleen

Nieuwe adresjes voor Belgen
De politie zette de afgelopen drie weken extra menskracht in, geassisteerd door bijzondere opsporingsbeambten. Waar de vooral Belgische drugstoeristen nu heen gaan, is niet duidelijk. Er zijn geen signalen dat Belgen uitwijken naar coffeeshops in Roermond, Heerlen en Kerkrade, aldus burgemeester Sjraar Cox.

Maastricht
Maastricht sloot de coffeeshops al op 1 mei 2012 voor buitenlanders. Na verloop van tijd ontdekten veel Belgen dat ze hun softdrugs wel nog in Sittard of Geleen konden kopen, waarna het daar geleidelijk steeds drukker werd.

De laatste tijd werd de overlast te veel, waarop de burgemeester besloot hen buiten te sluiten.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook Sittard-Geleen gaat drugstoeristen weren
Illegale drugsverkoop Sittard-Geleen niet toegenomen
Burgemeester Cox: genoeg politie voor aanpak straatdealers
'Meer politie-inzet tegen drugshandel Sittard-Geleen'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen