Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen gematigd positief over nieuw drugsbeleid

Geplaatst opwoensdag 22 juni 2016 - 15:48

Ook al blijft de straathandel in drugs in Sittard-Geleen een probleem, toch is de gemeente 'gematigd positief' over het nieuwe drugsbeleid.

De aanpak van straathandel blijft wel een kwestie van 'intensieve aanpak en een lange adem'. Dat maakte de gemeente woensdag bekend, drie weken nadat de gemeente is begonnen met het handhaven van het ingezetenencriterium.

Lees ook: De wietpas en het waterbedeffect op Delimburger.nl

Straatdealers
Dat betekent dat alleen nog mensen die aantoonbaar in Nederland wonen, in een coffeeshop terecht kunnen om softdrugs te kopen.
"Met name in de eerste dagen na 1 juni bleek dat de straatdealers kans zagen gebruik te maken van de nieuwe afzetmarkt", schrijft de gemeente over de explosie aan drugshandel op straat.

Lees ook: Drugsdealers overspoelen Sittard

Uitgewaaierd
Volgens de politie loopt het aantal drugsdealers op de straten in Sittard en Geleen sindsdien weer langzaam terug. Volgens de politie is de straathandel slechts beperkt uitgewaaierd naar andere wijken: veruit de meeste meldingen komen uit de centra van Sittard en Geleen, en de wijk Kluis in Geleen.

Lees ook: Controle op coffeeshops Sittard-Geleen

Nieuwe adresjes voor Belgen
De politie zette de afgelopen drie weken extra menskracht in, geassisteerd door bijzondere opsporingsbeambten. Waar de vooral Belgische drugstoeristen nu heen gaan, is niet duidelijk. Er zijn geen signalen dat Belgen uitwijken naar coffeeshops in Roermond, Heerlen en Kerkrade, aldus burgemeester Sjraar Cox.

Maastricht
Maastricht sloot de coffeeshops al op 1 mei 2012 voor buitenlanders. Na verloop van tijd ontdekten veel Belgen dat ze hun softdrugs wel nog in Sittard of Geleen konden kopen, waarna het daar geleidelijk steeds drukker werd.

De laatste tijd werd de overlast te veel, waarop de burgemeester besloot hen buiten te sluiten.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook Sittard-Geleen gaat drugstoeristen weren
Illegale drugsverkoop Sittard-Geleen niet toegenomen
Burgemeester Cox: genoeg politie voor aanpak straatdealers
'Meer politie-inzet tegen drugshandel Sittard-Geleen'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen