Overslaan en naar de inhoud gaan

Sittard-Geleen biedt tijdelijk opvang aan 40 vluchtelingen

Geplaatst opmaandag 25 oktober 2021 - 16:42

Gemeente Sittard-Geleen stelt tijdelijk 40 opvangplekken in voormalig zorgcentrum De Baenje voor vluchtelingen beschikbaar. Zij zijn gedurende vier weken welkom.

Dat maakt de gemeente op maandagmiddag bekend.

Zes weken
Het voormalige zorgcentrum De Baenje aan de Schuttestraat in Sittard is volgens de gemeente beschikbaar voor vluchtelingen tot uiterlijk 15 december. Het seniorencomplex staat sinds de zomer leeg en wordt binnenkort gesloopt.

Het pand moet opnieuw worden ingericht voordat het gebruikt kan worden als opvangplek. De gemeente denkt het op 1 november gereed te kunnen hebben. Het COA beslist uiteindelijk of het gebruik als tijdelijke opvanglocatie doorgaat.

Lees ook: Vluchtelingenopvang op vroegere legerbasis in Schinnen

Overbelast
Het kabinet riep de provincies vrijdag op het weekend elk zeker 100 extra opvangplekken te verzorgen. Zo moet het aanmeldcentrum in Ten Apel, dat afgelopen week overbelast raakte en waar wegens gebrek aan bedden honderden mensen op de grond moesten slapen, ontlast worden. In Ter Apel moeten vluchtelingen zich eerst melden, waarna ze naar opvangplekken in het hele land worden gebracht. Door de grote instroom van Afghaanse vluchtelingen is de opvang in Ter Apel overbelast.

Andere provincies die het weekend gehoord hebben gegeven aan de oproep zijn Zeeland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Utrecht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen