Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittard-Geleen bekijkt definitieve sluiting Dug-Out

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2015 - 7:48

De gemeente Sittard- Geleen onderzoekt of de gewelddadige confrontatie tussen rivaliserende bikers bij café Dug Out in Sittard consequenties heeft voor de vergunning van de horecazaak bij sporthal De Kemper.

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard- Geleen heeft na het incident besloten om het café aan de Romeinenstraat voor drie maanden te sluiten, maar onderzoekt nu of definitieve sluiting mogelijk is.

Red Devils
Dat laat een woordvoerster van de burgemeester weten.
Zij zegt dat de gemeente op de hoogte was van het feit dat de partner van de uitbaatster van café Dug Out lid was van Red Devils MC, een supportersclub van Hells Angels. "Toentertijd heeft er onderzoek plaatsgevonden naar de vraag of het wenselijk was dat betrokkene als leidinggevende in de vergunning van dit café zou worden opgenomen", zegt de woordvoerster. "Er waren toen geen feiten die ons de mogelijkheid gaven de vergunning te weigeren. Na het incident van vorige week is de situatie mogelijk gewijzigd. We bekijken de vergunning opnieuw."

Confrontatie
Tien tot vijftien leden van de omstreden motorclub Bandidos zochten vorige week donderdagavond de confrontatie met leden van Red Devils MC. Ooggetuigen verklaren dat hierbij ook schoten zijn gelost. Tijdens de aanvaring waren er sporters van Volleybalclub Sittardia aanwezig in de naastgelegen sporthal. Gebruikers van de sporthal en omwonenden zeggen al een jaar te waarschuwen voor de aanwezigheid van de motorclub in het pand en pleiten voor sluiting van Dug-Out.

Lees meer over bikercafé Dug-Out

Verkeerde instanties
De gemeentewoordvoerster laat weten dat er zowel bij de gemeente als bij de politie in het verleden enkele signalen zijn binnengekomen dat leden van outlaw motorcycle gangs regelmatig het café Dug Out bezoeken. "We hebben daarbij echter ook de indruk dat inwoners wel zaken zijn opgevallen, maar dat ze die niet hebben gemeld bij de juiste instanties. In dit geval de gemeente of de politie", legt ze uit. "De signalen die zijn onderzocht, hebben niet geleid tot de mogelijkheid om in te grijpen."

Lees ook: ME ingezet bij sluiting pand Hells Angels in Kerkrade

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cameratoezicht bij café Dug-Out in Sittard beëindigd
Burgemeester wil vergunning motorclubcafé Sittard intrekken
Wijkcomité: sluiting motorclub-café gaat niet ver genoeg
Motorclub-café in Sittard voor drie maanden op slot
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen