Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sittard-Geleen bekijkt definitieve sluiting Dug-Out

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2015 - 7:48

De gemeente Sittard- Geleen onderzoekt of de gewelddadige confrontatie tussen rivaliserende bikers bij café Dug Out in Sittard consequenties heeft voor de vergunning van de horecazaak bij sporthal De Kemper.

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard- Geleen heeft na het incident besloten om het café aan de Romeinenstraat voor drie maanden te sluiten, maar onderzoekt nu of definitieve sluiting mogelijk is.

Red Devils
Dat laat een woordvoerster van de burgemeester weten.
Zij zegt dat de gemeente op de hoogte was van het feit dat de partner van de uitbaatster van café Dug Out lid was van Red Devils MC, een supportersclub van Hells Angels. "Toentertijd heeft er onderzoek plaatsgevonden naar de vraag of het wenselijk was dat betrokkene als leidinggevende in de vergunning van dit café zou worden opgenomen", zegt de woordvoerster. "Er waren toen geen feiten die ons de mogelijkheid gaven de vergunning te weigeren. Na het incident van vorige week is de situatie mogelijk gewijzigd. We bekijken de vergunning opnieuw."

Confrontatie
Tien tot vijftien leden van de omstreden motorclub Bandidos zochten vorige week donderdagavond de confrontatie met leden van Red Devils MC. Ooggetuigen verklaren dat hierbij ook schoten zijn gelost. Tijdens de aanvaring waren er sporters van Volleybalclub Sittardia aanwezig in de naastgelegen sporthal. Gebruikers van de sporthal en omwonenden zeggen al een jaar te waarschuwen voor de aanwezigheid van de motorclub in het pand en pleiten voor sluiting van Dug-Out.

Lees meer over bikercafé Dug-Out

Verkeerde instanties
De gemeentewoordvoerster laat weten dat er zowel bij de gemeente als bij de politie in het verleden enkele signalen zijn binnengekomen dat leden van outlaw motorcycle gangs regelmatig het café Dug Out bezoeken. "We hebben daarbij echter ook de indruk dat inwoners wel zaken zijn opgevallen, maar dat ze die niet hebben gemeld bij de juiste instanties. In dit geval de gemeente of de politie", legt ze uit. "De signalen die zijn onderzocht, hebben niet geleid tot de mogelijkheid om in te grijpen."

Lees ook: ME ingezet bij sluiting pand Hells Angels in Kerkrade

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cameratoezicht bij café Dug-Out in Sittard beëindigd
Burgemeester wil vergunning motorclubcafé Sittard intrekken
Wijkcomité: sluiting motorclub-café gaat niet ver genoeg
Motorclub-café in Sittard voor drie maanden op slot
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen