Zuiveringsinstallatie afvalwater Chemelot

Aanvraag lozingsvergunning Sitech voldoet aan voorwaarden

De vergunningaanvraag van Sitech, de beheerder van het afvalwater op Chemelot, voldoet aan de voorwaarden en is volledig.

corona-ambulance
Corona-ambulances de weg op

Speciale 'dedicated teams' die coronapatiënten helpen, gaan sinds donderdag op pad in Zuid-Limburg.

Zuyderland Geleen ziekenhuis
Duitsland houdt partij ademfilters voor Zuyderland tegen

De verzending van een partij ademhalingsfilters uit Duitsland die door Sitech Services in Geleen was besteld, wordt door de Duitse overheid tegengehouden.

Zuiveringsinstallatie afvalwater Chemelot
Chemelot zou de Maas liefst schoner maken

Er komt een moment waarop het water dat Chemelot op de Maas loost schoner is dan het Maaswater zelf.

Zuiveringsinstallatie afvalwater Chemelot
Chemelot dient nieuwe vergunningaanvraag in

Sitech, de beheerder van het afvalwater op Chemelot, dient deze week de aanvraag voor een nieuwe afvalwaterlozingsvergunning in bij Waterschap Limburg.

Lozen afvalwater Chemelot - nieuwe vergunning
Chemelot: 'Waterschap vroeg ons om eerder te zijn'

Sitech heeft niet het gevoel dat het gematst is door het Waterschap bij de verlenging van de vergunning om afvalwater te lozen in een zijtak van de Maas.

Lozen afvalwater Chemelot - nieuwe vergunning
Raad van State: lozingsnormen pyrazool waren te streng

Het Waterschap Limburg heeft in 2016 te strenge normen voor de lozing van Pyrazool in de Maas opgelegd aan zuiveringsbedrijf Sitech op industrieterrein Chemelot.

Lozen afvalwater Chemelot - nieuwe vergunning
Chemelot wil honderden chemicaliën lozen

Chemelot wil de komende zeven jaar 650 verschillende chemicaliën op de Maas lozen. Het gaat onder meer om uiterst giftige stoffen zoals cyanide, chloorbleekloog en ammoniak.

Lozen afvalwater Chemelot - nieuwe vergunning
Waterschap woedend over vergunningaanvraag Chemelot

Waterschap Limburg is 'zwaar teleurgesteld' in Sitech, omdat het bedrijf te laat een nieuwe lozingsvergunning voor Chemelot heeft aangevraagd. Het gaat om "de meest complexe milieuvergunning van het land, zo niet van Europa".

Staking Chemelot-beheerder Sitech van de baan

De vakbonden en dienstverlener Sitech Services op het Chemelot-terrein in Geleen, hebben alsnog een cao-akkoord gesloten. De bonden hadden voor donderdag een 24-uursstaking aangekondigd. Maar die gaat nu niet door.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten