Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinti weer in Roermond voor bedevaart, bivakkeren langs A73

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 6:00

Een week lang bivakkeren Sintifamilies bij een boer op het land langs de A73 in verband met de jaarlijkse Sintibedevaart.

Hierom zijn weer veel Sintifamilies in Roermond neergestreken.

Oprichter
"We komen inmiddels 37 jaar naar Roermond", vertelt Adam Weiss, zoon van de oprichter van de Sintibedevaart in Roermond. "Dat is al zó lang, dat we ons Roermondenaren voelen."

Processie
Vrijdag is de processie naar Kapel in 't Zand.
"Het is een bedevaart naar de Heilige Maagd Maria", zegt Weiss die met zijn familie in Roermond is. "We vereren haar en gedenken onze omgekomen familieleden. In het bijzonder staan we stil bij alle geliefden die we tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn verloren in concentratiekamp Auschwitz."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen