Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinterklaasintocht genegeerd: Limburgse steden zien kansen

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 7:00

De gemeenten Roermond en Weert overwegen om de landelijke intocht van Sinterklaas naar hun stad te halen.

Aanleiding is een brandbrief verstuurd door publieke omroep NTR. Voor het eerst heeft geen enkele gemeente zich uit eigen beweging gemeld om de goedheiligman welkom te heten in Nederland.

Roermond positief
"Burgemeester Rianne Donders heeft de brandbrief gezien en heeft de vraag aan het college voorgelegd. Het stadsbestuur beraadt zich nu, maar Roermond staat er wel positief tegenover", vertelt woordvoerder Mario Ogrinc. Roermond organiseerde de intocht eerder in 2012. Toen stonden de gemeenten nog in rij om het evenement te organiseren. "Het heeft zes jaar geduurd voordat het ons lukte om de intocht naar Roermond te halen."

Op de politie agenda
Wethouder Geert Gabriëls van Weert vertelde donderdagavond in RTL Late Night dat de Sinterklaasintocht op de politieke agenda staat. Dinsdag wordt besproken in het College van Burgemeester en Wethouders of de stad de goedheiligman en zijn pieten wil ontvangen.

Veel discussie
De laatste jaren is er altijd veel discussie over Zwarte Piet. Als Roermond de intocht zou organiseren, hebben ze geen invloed op Zwarte Piet. "Dat bepaalt de NTR. De gemeente heeft wel wat inbreng in de uitzending. De NTR geeft vorm aan hun eigen uitzending. Die bepaalt dat."

Vervelend
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vindt het "vervelend" dat vooralsnog geen enkele gemeente zich heeft gemeld om de intocht van Sinterklaas te organiseren. Ze onderstreepte vrijdag dat kinderen de intocht belangrijk vinden. Maar ze wees er ook op dat het nog vroeg is. De minister vertrouwt erop dat er een oplossing komt.

De omroeporganisatie NTR heeft volgens RTL Nieuws een brandbrief geschreven aan burgemeesters om hen over te halen de organisatie op zich te nemen. Ollongren wilde geen advies geven aan de burgemeesters over deze oproep. ,,De burgemeesters hebben mijn advies niet nodig."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen