Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sinterklaasfeest asielzoekers Weert gaat niet door

Geplaatst opvrijdag 13 november 2015 - 6:05

Er komt toch geen Sinterklaasfeest in het asielzoekerscentrum in Weert.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft besloten het feest af te gelasten, melden de Limburgse kranten vrijdagochtend.

Zwarte Pieten
Dat Sinterklaas naar het azc zou komen, werd vorige week aangekondigd. Daarbij werd meteen vermeld dat de vrijwilligers de voorkeur gaven aan Zwarte Pieten. Dat zorgde landelijk voor consternatie.

Praktisch lastig
Volgens het COA was dat echter niet de reden het sinterklaasfeest af te blazen. "We zijn in het algemeen niet tegen een bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet, op een azc", zegt Robert Ploeg, woordvoerder van het COA.

Opstartfase
"Maar het azc in Weert zit nog in de opstartfase. Praktisch gezien is het nu lastig daar Sinterklaas te ontvangen. Maar in Weert zijn nog andere mogelijkheden voor de kinderen van het azc om Sinterklaas te onmoeten, als daar behoefte aan is. Als alternatief kijken we nu of we eind dit jaar een leuke middag op kunnen zetten voor de kinderen van het azc."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Chaos bij asielzoekerscentrum in Van Hornekazerne Weert'
Burgemeester niet blij met zwervende aso-asielzoeker
AZC Weert ruim de helft kleiner
Kleding afval textiel
Plan voor kledinguitgiftepunt voor vluchtelingen in Weert
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen