Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sinterklaasfeest asielzoekers Weert gaat niet door

Geplaatst opvrijdag 13 november 2015 - 6:05

Er komt toch geen Sinterklaasfeest in het asielzoekerscentrum in Weert.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft besloten het feest af te gelasten, melden de Limburgse kranten vrijdagochtend.

Zwarte Pieten
Dat Sinterklaas naar het azc zou komen, werd vorige week aangekondigd. Daarbij werd meteen vermeld dat de vrijwilligers de voorkeur gaven aan Zwarte Pieten. Dat zorgde landelijk voor consternatie.

Praktisch lastig
Volgens het COA was dat echter niet de reden het sinterklaasfeest af te blazen. "We zijn in het algemeen niet tegen een bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet, op een azc", zegt Robert Ploeg, woordvoerder van het COA.

Opstartfase
"Maar het azc in Weert zit nog in de opstartfase. Praktisch gezien is het nu lastig daar Sinterklaas te ontvangen. Maar in Weert zijn nog andere mogelijkheden voor de kinderen van het azc om Sinterklaas te onmoeten, als daar behoefte aan is. Als alternatief kijken we nu of we eind dit jaar een leuke middag op kunnen zetten voor de kinderen van het azc."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Chaos bij asielzoekerscentrum in Van Hornekazerne Weert'
Burgemeester niet blij met zwervende aso-asielzoeker
AZC Weert ruim de helft kleiner
Kleding afval textiel
Plan voor kledinguitgiftepunt voor vluchtelingen in Weert
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen