Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinterklaas schakelt hulpsinterklaas in vanwege corona

Geplaatst opvrijdag 4 december 2020 - 19:45

Sinterklaas moest dit jaar heel inventief zijn om de kinderen op school te verrassen. Door de coronamaatregelen kwam de goedheiligman in veel scholen niet binnen. In sommige gevallen deed hij zijn bezoek digitaal. Op de Kerkraadse school St. Jan Baptist schakelde hij de directeur in als hulpsinterklaas.

Voor directeur Ilja Theunissen van de school was het wel even wennen. "Maar goed, als je gevraagd wordt door de Sint in eigen persoon dan doe je dat", vertelt de hulpsinterklaas.

Video
Hij doelt op een ontmoeting met de echte Sint die hem vroeg om zijn taken als goedheiligman voor één dag over te nemen. Die ontmoeting werd gefilmd en werd donderdag al op school vertoond, zodat de kinderen wisten dat niet de echte Sinterklaas een bezoek zou brengen. In plaats daarvan zou directeur Theunissen in de klas komen, met een verhaaltje over elk kind en natuurlijk cadeautjes.

Video: L1

De directeur was heel karig uitgedost als Sinterklaas. Alleen een mijter en een mantel. Volgens Theunissen was dat ook het verzoek van de Sint. "Ik hoefde niet te doen of ik de echte goedheiligman was. Al voelde ik me in de klassen, met al die vrolijke kinderen wel zo."

Brief van de Sint
De hulpsinterklaas had voor elk kind een brief van de echte Sint, waarin hun gedrag werd besproken. Soms kregen de kinderen te horen dat ze iets beter hun best moesten doen, maar in veruit de meeste gevallen sprak de Sint van lieve en vlijtige leerlingen. "En volgend jaar kom ik weer zelf op bezoek en knuffelen we weer", besloot de goedheiligman zijn brief.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen