huis van nicolaas weert rechtenvrij (23 okt 2020)

Sinterklaas komt toch niet in Weert wonen

In de aanloop naar Pakjesavond op 5 december komt er geen Huis van Nicolaas in Weert, de woonplek van de goedheiligman en zijn pieten.

Grijze en zwarte piet (15 okt 2020)
Venlose grijze pieten vallen verkeerd: 'Is blackface light'

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat ook actie voeren tegen de grijze pieten die onder meer in Venlo te zien zullen zijn bij het Sinterklaasfeest.

Grijze en zwarte piet (15 okt 2020)
Zwarte Piet in Venlo voortaan grijs

De stichting Kinderfeesten Venlo stuurt voortaan alleen nog maar Zwarte Pieten de straat op met een grijs gezicht.

Burgemeester Jos Hessels opname Sinterklaasjournaal (30 sep 2020)
Limburgse burgemeesters benaderd door Sinterklaasjournaal

Omroep NTR heeft verschillende Limburgse burgemeesters gevraagd een video-opname te maken voor het Sinterklaasjournaal.

stock Sinterklaas
Ook alle Sinterklaasintochten in Zuid-Limburg verboden

Ook de Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft besloten om alle Sinterklaasintochten en -optochten in de regio te verbieden. De burgemeesters van alle vijftien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg namen dat besluit ook al.

Sinterklaas_HD
Sinterklaasintochten verboden in Noord- en Midden-Limburg

De burgemeesters van alle vijftien Noord- en Midden-Limburgse gemeenten hebben samen besloten om geen traditionele Sinterklaasintochten of -optochten toe te staan.

Sinterklaas_HD
Grote Sinterklaasintochten geschrapt in Limburg

In navolging van veel andere Limburgse gemeenten geeft ook Weert aan dat de traditionele intocht van Sinterklaas vanwege het coronavirus dit jaar niet door kan gaan.

Roermond Roerkade
Zie ginds komt geen stoomboot: intocht Roermond afgelast

De intocht van de goedheiligman in Roermond gaat dit jaar niet door.

Sinterklaas_HD
Ook Sinterklaasintocht Venlo gaat niet door

Ook Venlo schrapt dit jaar de Sinterklaasintocht. In verband met de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus kan het evenement niet worden gehouden.

sinterklaasintocht Maastricht
Sinterklaasintocht in Maastricht gaat niet door

De intocht van Sinterklaas in Maastricht gaat dit jaar vanwege de risico's rond de verspreiding van het coronavirus niet door.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten