Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Servaasbrug schittert op nieuwe euromunten

Geplaatst opdinsdag 10 oktober 2017 - 22:46

De Sint Servaasbrug in Maastricht is het nieuwe muntmeesterteken op alle Nederlandse euromunten van de Koninklijke Nederlandse Munt.

Vanaf dinsdag zal de brug over de Maas op alle nieuwe euromunten worden geslagen.

Muntmeester
Onlangs is de Venloose wethouder Stephan Satijn bekroond tot muntmeester bij de Koninklijke Nederlandse Munt. En daar hoort een nieuw muntmeesterteken bij. Satijn heeft voor de Maastrichtse brug gekozen, omdat deze enerzijds de rol van muntmeester als bruggenbouwer symboliseert en anderzijds de verbinding tussen privaat en publiek.

Lees ook: GroenLinks Venlo kritisch over 'muntmeester' Satijn

Daarnaast geeft de Sint Servaasbrug een historische meerwaarde, omdat op 1 januari 2002 in Maastricht de basis werd gelegd voor de invoering van de euro.

Om het nieuwe muntmeesterteken te introduceren brengt de Koninklijke Nederlandse Munt op 19 oktober een speciaal assortiment uit.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen