Diereninzegening

Dierendag in Limburg: inzegening en een lekker hapje

Voor sommige huisdieren in Maastricht was het wel een hele bijzondere dierendag. Ze werden gezegend door de deken van de Sint Servaasbasiliek.

Edit - L1set2_8007
Op bedevaart: in de voetsporen van Sint Gerlachus

De Heilige Sint Gerlachus deed het elke dag op blote voeten: op bedevaart van Houthem naar Maastricht. Op elke laatste zaterdag van augustus wordt deze tocht door pelgrims opnieuw afgelegd. Weliswaar met schoenen, maar wel in dezelfde geest.

Noodkist Sint Servaas (15 mrt 2020)
Bisschop bidt bij Noodkist vanwege corona

Bisschop Harrie Smeets bad zondagmiddag samen met deken John Dautzenberg bij de Noodkist van de heilige Sint Servaas.

Magisch Maastricht Vrijthof
Sint Servaas spint garen bij aansluiting Magisch Maastricht

Wandelend over het Vrijthof tijdens Magisch Maastricht valt een nieuwigheid dit jaar extra op. De Sint Servaasbasiliek heeft een grote stervormige en felverlichte entree gekregen vanaf het Vrijthof en is daarmee integraal onderdeel geworden van het kerstspektakel.

Eerste Maastrichtse Vastelaovendsmès in Sint Servaas

Het moet een traditie worden als het aan de organisatoren ligt. Gebaseerd op de ‘Domgottesdienst für Karnevalisten’ in Keulen was woensdagavond de allereerste Vastelaovendsmès in de Sint Servaas in Maastricht.

Heiligdomsvaart minder druk bezocht door dreigend weer

De Heiligdomsvaart in Maastricht heeft de afgelopen editie iets minder bezoekers getrokken dan de vorige keer, zeven jaar geleden.

55ste Heiligdomsvaart trekt door Maastricht

Eens in de zeven jaar wordt in Maastricht de Heiligdomsvaart georganiseerd; de verering van relieken. Onder meer stadsdevoties, relieken en de Noodkist trekken daarom zondag door de binnenstad van de hoofdstad.

Maastricht verwacht 175.000 bezoekers Servaas

Maastricht denkt tussen donderdag en volgende week zondag zo’n 175.000 bezoekers van de 55e editie van de Heiligdomsvaart te kunnen verwelkomen.

Storing aan Servaasbrug door hitte weer verholpen

De Sint Servaasbrug in Maastricht is weer te bedienen. De brug stond sinds woensdagavond open, omdat de olie in de hydraulische aandrijving te warm en te dun was geworden.door de hitte.

Steeds meer grote schepen op de Maas

Maastricht heeft te maken met steeds meer en grotere schepen op de Maas.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten