Vogelfossiel - 28 apr 2020

Limburgs vogelfossiel: wereldnieuws maar museum kan niets

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht sprong een gat in de lucht toen vorige maand wereldkundig werd gemaakt dat ze een heel bijzonder vogelfossiel in bezit hadden.

ENCI Maastricht
'Snel duidelijkheid gewenst over ENCI-gebied'

De gemeente Maastricht wil dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over het ENCI-gebied. Volgens wethouder Gert-Jan Krabbendam is dit noodzakelijk om te voorkomen dat de sloopkogel in een deel van de oude cementfabriek gaat.

ENCI-groeve in Maastricht Sint Pietersberg
'Paden Sint Pietersberg geblokkeerd vanwege veiligheid'

Een aantal paden door de bossen op de Sint Pietersberg in Maastricht is gebarricadeerd vanwege de veiligheid. Niet alleen om de veiligheid van wandelaars te waarborgen, maar ook omdat het belangrijke schuil- en nestplaatsen voor bijvoorbeeld das, ree en uil zijn.

ENCI-groeve in Maastricht Sint Pietersberg
Maastrichtse partijen op achterste poten om Sint Pietersberg

De transformatie van de Sint Pietersberg roept vragen op in de Maastrichtse gemeenteraad.

Miljoenen jaren oude grond ENCI-groeve in kaart gebracht

De bodem en wanden van de miljoenen jaren oude grond in de ENCI-groeve in Maastricht worden de komende dagen onderzocht en in kaart gebracht.

Babygeluk in groeve Sint Pietersberg: twee oehoes geboren

De oehoes hebben onlangs in de Oehoevallei bij de Sint Pietersberg in Maastricht twee jongen gekregen.

Vandalen steken hekwerk Sint Pietersberg in brand

Vandalen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de takkenrillen bij de vogeluitkijkplek op de Sint Pietersberg in Maastricht in brand gestoken.

Sint Pieters Museum sluit, erepenning voor vrijwilligers

Het zit erop voor de vrijwilligers van het Sint Pieters Museum in Maastricht. Zondag om 16:00 uur sluit het museum in Hoeve Lichtenberg voorgoed haar deuren.

Bloedmaan trekt veel bekijks in Maastricht en Heerlen

In Maastricht zaten zo'n 250 mensen op de Sint Pietersberg om van daaruit naar de bloedmaan te kijken.

Winter in grotten Maastricht; braakballen en rattenschedels

De winter is aangebroken in de mergelgrotten van Maastricht en boswachter José Hermens wil iedereen een kijkje laten nemen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten