Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Nicolaas in Weert is verhuisd

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 6:00

Het Huis van Nicolaas in Weert opent vanaf maandag weer de deuren. Dan kunnen bezoekers zien waar de Goedheiligman de komende weken met zijn Pieten woont.

Dat zal dit jaar voor het eerst in de voormalige Franciscus van Assisikerk zijn, het huidige Franciscus Huis.

Vrije doorloop
Vanwege de indeling in de kerk wordt het voor bezoekers gemakkelijker om de kamers te bekijken. In het vorige Huis konden mensen maar een bepaalde tijd een kamer bekijken en daarna moesten ze weer doorlopen. Nu is er een vrije doorloop. Ook zijn de kamers meer aangepast aan het thema.

Drukbezocht
De afgelopen jaren trok het Huis van Nicolaas in Weert in de weken voor Sinterklaas telkens zo'n 10.000 bezoekers. Die kwamen niet alleen uit de eigen omgeving. Ook veel Belgen en Duitsers bezoeken het huis omdat de buurlanden dergelijke attracties niet of nauwelijks kennen.

Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Franciscus Huis aan de Biest in Weert en geopend van 19 november t/m 4 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen