Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Joepmarkt voor het tweede jaar op rij afgeblazen

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 15:21

De gemeente Sittard-Geleen heeft de drukbezochte Sint Joepmarkt in Sittard en de Paasmarkt in Born afgeblazen.

Volgens het stadsbestuur is de kans dat de markten door kunnen gaan nihil. Vorig jaar konden de markten ook al niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Betreuren
Het college van B en W geeft aan het besluit te betreuren. 'Ook bij een gedeeltelijke opheffing van de regels is het vanwege de grote toestroom van bezoekers niet verantwoord om de markten door te laten gaan', aldus de gemeente.

Drukke markten
Sint Joep is de grootste jaarmarkt van het land en zou eigenlijk 19 maart plaatsvinden. De markt trekt tussen de 60.000 en 70.000 bezoekers. Ook de Paasmarkt in Born lokt normaal zo'n 30.000 bezoekers op tweede Paasdag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen