Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Jans Gasthuis stopt met testen eigen personeel

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2020 - 6:57

Het Sint Jans Gasthuis in Weert en tien ziekenhuizen in Noord-Brabant, waaronder Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer, gaan medewerkers niet meer testen op de aanwezigheid van het coronavirus.

De testen die er zijn, worden gebruikt voor patiƫnten. Dat is donderdag besloten in het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), waarin deze ziekenhuizen vertegenwoordigd zijn.

Beperkt aantal
Het besluit is genomen, omdat het aantal testen beperkt is en er niet genoeg capaciteit en mankracht is om ze allemaal af te nemen, zo meldt het ROAZ. "Het is erg moeilijk een goede afweging te maken welke personen wel en niet getest moeten worden. Er zijn mensen met minimale klachten die een virus bij zich dragen, en dat kan naast COVID-19 ook een ander virus zijn. En er zijn mensen die erg ziek zijn, maar die niet positief getest worden en dus geen virus hebben", staat in een verklaring. "Tot slot vindt verspreiding van COVID-19 plaats in zowel het ziekenhuis als daarbuiten. Dat wordt niet voorkomen met het testen van medewerkers."

Ziekenhuizen
De ziekenhuizen waar het om gaat, zijn het Sint Jans Gasthuis Weert, Maasziekenhuis Pantein (Boxmeer), Elkerliek Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum, St. Anna Ziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Amphia, Bravis Ziekenhuis, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en Bernhoven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen