Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Jans Gasthuis stopt met testen eigen personeel

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2020 - 6:57

Het Sint Jans Gasthuis in Weert en tien ziekenhuizen in Noord-Brabant, waaronder Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer, gaan medewerkers niet meer testen op de aanwezigheid van het coronavirus.

De testen die er zijn, worden gebruikt voor patiënten. Dat is donderdag besloten in het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), waarin deze ziekenhuizen vertegenwoordigd zijn.

Beperkt aantal
Het besluit is genomen, omdat het aantal testen beperkt is en er niet genoeg capaciteit en mankracht is om ze allemaal af te nemen, zo meldt het ROAZ. "Het is erg moeilijk een goede afweging te maken welke personen wel en niet getest moeten worden. Er zijn mensen met minimale klachten die een virus bij zich dragen, en dat kan naast COVID-19 ook een ander virus zijn. En er zijn mensen die erg ziek zijn, maar die niet positief getest worden en dus geen virus hebben", staat in een verklaring. "Tot slot vindt verspreiding van COVID-19 plaats in zowel het ziekenhuis als daarbuiten. Dat wordt niet voorkomen met het testen van medewerkers."

Ziekenhuizen
De ziekenhuizen waar het om gaat, zijn het Sint Jans Gasthuis Weert, Maasziekenhuis Pantein (Boxmeer), Elkerliek Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum, St. Anna Ziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Amphia, Bravis Ziekenhuis, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en Bernhoven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen