Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Jans Gasthuis opnieuw beste Limburgse ziekenhuis

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 7:05

Het sint Jans Gasthuis in Weert is opnieuw het beste ziekenhuis van Limburg.

Het Weerter ziekenhuis staat in de Ziekenhuizen Top 100 van het Algemeen Dagblad op een dertiende plaats.

Bloedvergiftiging
Dat is dezelfde plek als vorig jaar, toen het ook werd uitgeroepen tot beste ziekenhuis van de provincie. Het Sint Jans behaalde een score van 81,23 procent. Het ziekenhuis in Weert dankt zijn hoge score onder meer aan controles op bloedvergiftiging en de aanpak van delier, oftewel ernstige verwardheid bij met name oudere patiënten.

Zuyderland gaat vooruit
Met die score laat het
VieCuri in Venlo en Venray (28ste plaats en 76,75 procent, vorig jaar ook 27ste) achter zich, nipt gevolgd door de twee locaties van Zuyderland (Geleen en Heerlen, 31ste plaats met 75,73 procent). Daarmee maakt het ziekenhuis een flinke stap. Verleden jaar werden de twee Zuyderland-ziekenhuizen overigens nog apart beoordeeld, toen kwamen Geleen en Heerlen respectievelijk als 58ste en 65ste uit de bus.

Roermond
Het Laurentiusziekenhuis in Roermond komt als 36ste in de lijst van de krant, met 74,13 procent. Vorig jaar stond het nog twintig plekken lager.

Maastricht
De academische ziekenhuizen zijn niet meegenomen in de ranglijst al zijn ze wel onderzocht. Het UMC+ in Maastricht kreeg een totale score van 70,5 procent. In vergelijking met andere academische ziekenhuizen staat Maastricht op een tweede plek.

Landelijk
Het beste ziekenhuis van Nederland is volgens het AD het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem, dat een score van maar liefst 90,46 procent heeft. De laagste score is voor het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, dat niet verder komt dan 51,11 procent. Medisch Centrum Slotervaart staat daarmee overigens op een 71ste plek, want er zijn in Nederland niet genoeg ziekenhuizen om de Top 100 ook echt vol te maken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen