Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Jans Gasthuis opnieuw beste Limburgse ziekenhuis

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 7:05

Het sint Jans Gasthuis in Weert is opnieuw het beste ziekenhuis van Limburg.

Het Weerter ziekenhuis staat in de Ziekenhuizen Top 100 van het Algemeen Dagblad op een dertiende plaats.

Bloedvergiftiging
Dat is dezelfde plek als vorig jaar, toen het ook werd uitgeroepen tot beste ziekenhuis van de provincie. Het Sint Jans behaalde een score van 81,23 procent. Het ziekenhuis in Weert dankt zijn hoge score onder meer aan controles op bloedvergiftiging en de aanpak van delier, oftewel ernstige verwardheid bij met name oudere patiënten.

Zuyderland gaat vooruit
Met die score laat het
VieCuri in Venlo en Venray (28ste plaats en 76,75 procent, vorig jaar ook 27ste) achter zich, nipt gevolgd door de twee locaties van Zuyderland (Geleen en Heerlen, 31ste plaats met 75,73 procent). Daarmee maakt het ziekenhuis een flinke stap. Verleden jaar werden de twee Zuyderland-ziekenhuizen overigens nog apart beoordeeld, toen kwamen Geleen en Heerlen respectievelijk als 58ste en 65ste uit de bus.

Roermond
Het Laurentiusziekenhuis in Roermond komt als 36ste in de lijst van de krant, met 74,13 procent. Vorig jaar stond het nog twintig plekken lager.

Maastricht
De academische ziekenhuizen zijn niet meegenomen in de ranglijst al zijn ze wel onderzocht. Het UMC+ in Maastricht kreeg een totale score van 70,5 procent. In vergelijking met andere academische ziekenhuizen staat Maastricht op een tweede plek.

Landelijk
Het beste ziekenhuis van Nederland is volgens het AD het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem, dat een score van maar liefst 90,46 procent heeft. De laagste score is voor het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, dat niet verder komt dan 51,11 procent. Medisch Centrum Slotervaart staat daarmee overigens op een 71ste plek, want er zijn in Nederland niet genoeg ziekenhuizen om de Top 100 ook echt vol te maken.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen