Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Jans Gasthuis breidt weer tijdelijk uit

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 17:27

Het Sint Jans Gasthuis in Weert plaatst komende week opnieuw speciale units bij de hoofdingang van het ziekenhuis om zich voor te bereiden op grotere aantallen covid-patiënten.

De verwarmde compartimenten kunnen worden gebruikt om de capaciteit van de Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost te vergroten. Coronapatiënten kunnen hier apart worden opgevangen, zodat ze niet met andere patiënten van de spoedpost te maken krijgen. Ook kunnen patiënten in de units worden behandeld.

Nog niet nodig
De extra units worden pas in gebruik genomen als dat nodig is en dat is nu nog niet het geval, zegt Theo Goertz van acute zorg. Het ziekenhuis zegt op dit moment zelfs nog af en toe ruimte te hebben om patiënten van andere ziekenhuizen over te nemen. Maar dat kan in korte tijd veranderen. Ook de Spoedeisende Hulp, de verpleegafdelingen en de Huisartsenpost van het Sint Jans Gasthuis worden al voorbereid op een grotere toeloop van coronapatiënten.

Gebruiksklaar maken
Volgens Goertz wordt de tijdelijke capaciteitsuitbreiding nu al neergezet om die direct te kunnen gebruiken als die nodig is. Het bestellen en opbouwen van de units kost vaak enkele weken tijd en als je daar pas mee begint als je ze nodig hebt, ben je te laat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen