Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Jans Gasthuis beste ziekenhuis van Limburg

Geplaatst opzaterdag 5 november 2016 - 7:19

Het St. Jans Gasthuis in Weert is met afstand het beste ziekenhuis van Limburg. Het ziekenhuis staat op plek 13 in de nieuwe AD Ziekenhuis Top 100, die zaterdag is verschenen. Vorig jaar stond St. Jans Gasthuis op plek 16.

VieCurie stijgt naar plek 28 (was 51). Laurentius in Roermond (plek 56) en Zuyderland Orbis (plek 58) blijven stabiel in de middenmoot. Zuyderland Atrium is de grootste verliezer in de AD Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis in Heerlen zakte van plek 15 naar plaats 65.

Oudere patiënt
Het St. Jans Gasthuis scoort goed door onder meer de extra zorg voor oudere patiënten op orde te hebben. Ook de controle op ondervoeding en een delier is op orde. Atrium, Orbis en Laurentius laten op die onderdelen veel punten liggen.

Medicijnen
Het verschil wordt ook gemaakt bij een nieuwe indicator op de lijst: de controle van het medicijngebruik bij opname van nieuwe patiënten en de medicijncontrole bij het ontslag van patiënten uit het ziekenhuis. Sint Jans en Laurentius heeft die controle goed op orde, maar beide Zuyderlandvestigingen kunnen dat nog flink verbeteren: bij het ontslag van ouderen uit het ziekenhuis, is slechts bij 4 op de tien patiënten de medicatie op de juiste manier gecontroleerd.

Nederland
Het beste ziekenhuis van het land in de lijst is het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De AD Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens over 2015 van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland, die ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren.

Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 38 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, operatiekwaliteit en de kwaliteit van de verpleging.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

rookvrij-ziekenhuis
Een volledig rookvrij ziekenhuis: goed idee of niet?
VieCuri Venlo Venray (8 okt 2019)
Ziekenhuis in Weert moet op financiële tellen passen
stock rookverbod ziekenhuis
Meeste Limburgse ziekenhuizen inmiddels volledig rookvrij
Geld bijna op: VieCuri schort operaties op
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen