Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sint Jans Gasthuis beste ziekenhuis van Limburg

Geplaatst opzaterdag 5 november 2016 - 7:19

Het St. Jans Gasthuis in Weert is met afstand het beste ziekenhuis van Limburg. Het ziekenhuis staat op plek 13 in de nieuwe AD Ziekenhuis Top 100, die zaterdag is verschenen. Vorig jaar stond St. Jans Gasthuis op plek 16.

VieCurie stijgt naar plek 28 (was 51). Laurentius in Roermond (plek 56) en Zuyderland Orbis (plek 58) blijven stabiel in de middenmoot. Zuyderland Atrium is de grootste verliezer in de AD Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis in Heerlen zakte van plek 15 naar plaats 65.

Oudere patiënt
Het St. Jans Gasthuis scoort goed door onder meer de extra zorg voor oudere patiënten op orde te hebben. Ook de controle op ondervoeding en een delier is op orde. Atrium, Orbis en Laurentius laten op die onderdelen veel punten liggen.

Medicijnen
Het verschil wordt ook gemaakt bij een nieuwe indicator op de lijst: de controle van het medicijngebruik bij opname van nieuwe patiënten en de medicijncontrole bij het ontslag van patiënten uit het ziekenhuis. Sint Jans en Laurentius heeft die controle goed op orde, maar beide Zuyderlandvestigingen kunnen dat nog flink verbeteren: bij het ontslag van ouderen uit het ziekenhuis, is slechts bij 4 op de tien patiënten de medicatie op de juiste manier gecontroleerd.

Nederland
Het beste ziekenhuis van het land in de lijst is het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De AD Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens over 2015 van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland, die ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren.

Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 38 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, operatiekwaliteit en de kwaliteit van de verpleging.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geld bijna op: VieCuri schort operaties op
ziekenhuis zorg operatie gezondheid dokter
Uitgestelde operaties in Limburgse ziekenhuizen door griep
Sigaret massaal in de ban bij Limburgse ziekenhuizen
Patiëntendossier van Limburgse ziekenhuizen snel online
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen