Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Jans Gasthuis beste ziekenhuis van Limburg

Geplaatst opzaterdag 5 november 2016 - 7:19

Het St. Jans Gasthuis in Weert is met afstand het beste ziekenhuis van Limburg. Het ziekenhuis staat op plek 13 in de nieuwe AD Ziekenhuis Top 100, die zaterdag is verschenen. Vorig jaar stond St. Jans Gasthuis op plek 16.

VieCurie stijgt naar plek 28 (was 51). Laurentius in Roermond (plek 56) en Zuyderland Orbis (plek 58) blijven stabiel in de middenmoot. Zuyderland Atrium is de grootste verliezer in de AD Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis in Heerlen zakte van plek 15 naar plaats 65.

Oudere patiënt
Het St. Jans Gasthuis scoort goed door onder meer de extra zorg voor oudere patiënten op orde te hebben. Ook de controle op ondervoeding en een delier is op orde. Atrium, Orbis en Laurentius laten op die onderdelen veel punten liggen.

Medicijnen
Het verschil wordt ook gemaakt bij een nieuwe indicator op de lijst: de controle van het medicijngebruik bij opname van nieuwe patiënten en de medicijncontrole bij het ontslag van patiënten uit het ziekenhuis. Sint Jans en Laurentius heeft die controle goed op orde, maar beide Zuyderlandvestigingen kunnen dat nog flink verbeteren: bij het ontslag van ouderen uit het ziekenhuis, is slechts bij 4 op de tien patiënten de medicatie op de juiste manier gecontroleerd.

Nederland
Het beste ziekenhuis van het land in de lijst is het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De AD Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens over 2015 van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland, die ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren.

Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 38 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, operatiekwaliteit en de kwaliteit van de verpleging.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geld bijna op: VieCuri schort operaties op
ziekenhuis zorg operatie gezondheid dokter
Uitgestelde operaties in Limburgse ziekenhuizen door griep
Sigaret massaal in de ban bij Limburgse ziekenhuizen
Patiëntendossier van Limburgse ziekenhuizen snel online
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen