Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Jans Gasthuis beste ziekenhuis van Limburg

Geplaatst opzaterdag 5 november 2016 - 7:19

Het St. Jans Gasthuis in Weert is met afstand het beste ziekenhuis van Limburg. Het ziekenhuis staat op plek 13 in de nieuwe AD Ziekenhuis Top 100, die zaterdag is verschenen. Vorig jaar stond St. Jans Gasthuis op plek 16.

VieCurie stijgt naar plek 28 (was 51). Laurentius in Roermond (plek 56) en Zuyderland Orbis (plek 58) blijven stabiel in de middenmoot. Zuyderland Atrium is de grootste verliezer in de AD Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis in Heerlen zakte van plek 15 naar plaats 65.

Oudere patiënt
Het St. Jans Gasthuis scoort goed door onder meer de extra zorg voor oudere patiënten op orde te hebben. Ook de controle op ondervoeding en een delier is op orde. Atrium, Orbis en Laurentius laten op die onderdelen veel punten liggen.

Medicijnen
Het verschil wordt ook gemaakt bij een nieuwe indicator op de lijst: de controle van het medicijngebruik bij opname van nieuwe patiënten en de medicijncontrole bij het ontslag van patiënten uit het ziekenhuis. Sint Jans en Laurentius heeft die controle goed op orde, maar beide Zuyderlandvestigingen kunnen dat nog flink verbeteren: bij het ontslag van ouderen uit het ziekenhuis, is slechts bij 4 op de tien patiënten de medicatie op de juiste manier gecontroleerd.

Nederland
Het beste ziekenhuis van het land in de lijst is het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De AD Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens over 2015 van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland, die ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren.

Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 38 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, operatiekwaliteit en de kwaliteit van de verpleging.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

man en vrouw op intensive care, ziekenhuis, coronavirus, behandeling (stock)
Verdubbeling coronapatiënten op intensive care Zuyderland
rookvrij-ziekenhuis
Een volledig rookvrij ziekenhuis: goed idee of niet?
rookvrij-ziekenhuis
Een volledig rookvrij ziekenhuis: goed idee of niet?
VieCuri Venlo Venray (8 okt 2019)
Ziekenhuis in Weert moet op financiële tellen passen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen