Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint deelt cadeautjes uit via de voedselbank

Geplaatst opzaterdag 14 november 2020 - 20:25

Er zijn in Roermond meer dan 150 kinderen voor wie een cadeautje met Sinterklaas niet vanzelfsprekend is.

Vrijwilligers Kay Michiels en Hella Hendriks van buurtvereniging 't Vrijveld uit Roermond vinden dat ook die kinderen recht hebben op cadeautjes met Sinterklaas. Samen met de voedselbank In Roermond zorgen zij ervoor dat de sint dit jaar niet stilletjes aan hun huisje voorbij rijdt.

Inzameling
Vanaf begin november konden de mensen bij Hella thuis cadeautjes inleveren. Zaterdag was de laatste dag dat de mensen het speelgoed ook aan de voordeur konden zetten. Kay en Hella hebben deze zaterdagochtend opgehaald en naar een garage gebracht die als opslag is ingericht.

Per kind een doosje
Volgende week worden de cadeautjes naar de voedselbank gebracht, waar ze bij de voedselpakketten worden gevoegd. Kay legt uit hoe de juiste pakjes bij de juiste kinderen terechtkomen: "We krijgen van de voedselbank een lijst met daarop van alle gezinnen de gezinssamenstelling. Dus jongen, meisje en de leeftijd. En dan gaan we aan de hand van die gegevens per kind een doosje maken".

Veel werk
De coronamaatregelen maken het voor de dames erg arbeidsintensief om de vele cadeautjes bij de juiste voedselpakketten te voegen. Hella zegt het volgend jaar in ieder geval niet meer zo te zullen doen. "We hopen volgend jaar dat de mensen zelf de spullen kunnen uitzoeken bij de voedselbank, zodat wij de de pakketten niet hoeven samen te stellen. Dat scheelt ons heel veel werk".

Ook voor Kay zal het volgend jaar anders moeten dan dit jaar. "Je mag maar met drie mensen in een ruimte werken. Als je dit met twintig man zou kunnen doen, dan zou het wellicht nog te doen zijn. Voor volgend jaar gaan we het anders doen!"

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen