Overslaan en naar de inhoud gaan

Singapore blaast de aftocht op F1-kalender 2021

Geplaatst opvrijdag 4 juni 2021 - 17:53

Er kan een streep door de Grand Prix van Singapore. Door de coronabeperkingen gaat de Formule 1-race in Zuidoost-Azië opnieuw niet door.

Dat melden diverse buitenlandse media, al moet de Formule 1 het nieuws zelf nog bevestigen. Waarschijnlijk komen WK-leider Max Verstappen en de 19 andere coureurs in plaats daarvan wél op een ander circuit in actie.

Stratencircuit
Het is het tweede jaar op rij dat Singapore tóch geen GP organiseert, want ook in 2020 maakten coronamaatregelen een race op het stratencircuit in de stadstaat onmogelijk. De race stond dit seizoen gepland voor 3 oktober.

Turkije, China, VS?
Een week vóór die datum staat de GP van Rusland op de rol, een week later vindt de GP van Japan plaats. Mogelijk wordt nu op 3 oktober geracet op het circuit van Istanbul Park in Turkije of in het Chinese Shanghai. Een ander alternatief, op een andere datum, zou een tweede race in de Verenigde Staten zijn, naast de grand prix die op 24 oktober al in Austin verreden wordt.

Wijzigingen
De GP van Singapore is bepaald niet de eerste race in dit Formule 1-seizoen die geannuleerd wordt. Zo werd de Grand Prix van Canada al geschrapt en vervangen door een tweede race op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Verder verdwenen ook Vietnam en China van de racekalender en werd de GP van Australië, traditioneel de seizoenopener, verplaatst naar het najaar.

Azerbeidzjan
Verstappen komt dit weekend in actie in Bakoe, waar op een stratencircuit de doorgaans spectaculaire GP van Azerbeidzjan op het programma staat. De race is zondag vanaf 14:00 uur live te volgen via L1 Radio en het liveblog van 1Limburg.

Pitlane blikt vooruit op de GP van Azerbeidzjan:

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen