Overslaan en naar de inhoud gaan

Simracen: Verstappen crasht na dominant eerste optreden

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 23:07

Max Verstappen heeft op de vijfde wedstrijddag van de sim-raceserie ‘Real Racers Never Quit’ de eerste race gedomineerd.

De 22-jarige Limburger was op het Autódromo José Carlos Pace, ook bekend als Interlagos, in een BMW GTE een klasse apart. In de tweede race werd Verstappen door het pechvogeltje getroffen.

Voorsprong
Verstappen was in Sao Paulo in de kwalificatie voor de eerste race de snelste. McLaren-coureur Lando Norris was een kwart seconde langzamer dan de Red Bull-topper en mocht vanaf P2 aan de race beginnen.

Verder weg
De Limburger gaf direct na de start de andere coureurs het nakijken en reed elke ronde verder weg van zijn achtervolgers. Hij kwam na twaalf ronden met 3,6 seconden voorsprong op Lando Norris over de streep. Agustin Canapino werd derde.

Computer crasht
Ook in de kwalificatie voor de tweede race noteerde Max zijn BMW de snelste tijd. Lando Norris en Sheldon van der Linde volgden op 0,137 seconde. Bij de opwarmronde crashte de computer van de leider in het klassement en was de race voor Verstappen voorbij noch voor die begonnen was.

Tien auto's op elkaar
Terwijl Verstappen zijn computer weer aan de gang probeerde te krijgen, startte de race en knalde in de achterhoede een tiental auto’s op elkaar. Vooraan ging het gevecht tussen Norris en Ayhancan Guven, die elkaar geen duimbreed toegaven. Drie ronden voor het einde verdrong Guven de Brit van de leiding en stond die niet meer af.

Slotraces
Vrijdag worden de laatste twee races van ‘Real Racers Never Quit’ gereden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen