Overslaan en naar de inhoud gaan

Simracen: Verstappen crasht na dominant eerste optreden

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 23:07

Max Verstappen heeft op de vijfde wedstrijddag van de sim-raceserie ‘Real Racers Never Quit’ de eerste race gedomineerd.

De 22-jarige Limburger was op het Autódromo José Carlos Pace, ook bekend als Interlagos, in een BMW GTE een klasse apart. In de tweede race werd Verstappen door het pechvogeltje getroffen.

Voorsprong
Verstappen was in Sao Paulo in de kwalificatie voor de eerste race de snelste. McLaren-coureur Lando Norris was een kwart seconde langzamer dan de Red Bull-topper en mocht vanaf P2 aan de race beginnen.

Verder weg
De Limburger gaf direct na de start de andere coureurs het nakijken en reed elke ronde verder weg van zijn achtervolgers. Hij kwam na twaalf ronden met 3,6 seconden voorsprong op Lando Norris over de streep. Agustin Canapino werd derde.

Computer crasht
Ook in de kwalificatie voor de tweede race noteerde Max zijn BMW de snelste tijd. Lando Norris en Sheldon van der Linde volgden op 0,137 seconde. Bij de opwarmronde crashte de computer van de leider in het klassement en was de race voor Verstappen voorbij noch voor die begonnen was.

Tien auto's op elkaar
Terwijl Verstappen zijn computer weer aan de gang probeerde te krijgen, startte de race en knalde in de achterhoede een tiental auto’s op elkaar. Vooraan ging het gevecht tussen Norris en Ayhancan Guven, die elkaar geen duimbreed toegaven. Drie ronden voor het einde verdrong Guven de Brit van de leiding en stond die niet meer af.

Slotraces
Vrijdag worden de laatste twee races van ‘Real Racers Never Quit’ gereden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen