Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Simpelveld wil einde maken aan diefstal op kerkhof

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 11:49

De gemeente Simpelveld onderzoekt momenteel de mogelijkheid om camera’s te plaatsen bij het kerkhof aan het Oranjeplein. Die moeten mee helpen een einde te maken aan de reeks diefstallen op het kerkhof.

Dat blijkt uit het antwoord van het gemeentebestuur op vragen van de fractie van het CDA. Die had op extra maatregelen aangedrongen, zoals het installeren van camera's.

Lees ook: Maatregelen tegen diefstallen kerkhof Simpelveld

22 keer aangifte
Sinds een jaar of twee verdwijnen met grote regelmaat allerlei voorwerpen van graven op het kerkhof. Daarbij gaat het onder meer om bloemen, kaarsen, knuffels, beeldjes en lantaarns. Vanaf januari 2017 is er 22 keer aangifte gedaan bij de politie, zo meldt het gemeentebestuur. Maar waarschijnlijk gaat het om meer diefstallen omdat niet alle gedupeerden naar de politie stappen.

Respect
Voor het gemeentebestuur staat voorop dat het eventuele cameratoezicht plaatsvindt 'met respect voor de bezoekers van het kerkhof en de graven.' Het moet ook gaan om preventief toezicht en niet gericht op opsporing van een dader of daders.

Geen problemen
Het gemeentebestuur bekijkt nu wat wat de kosten zijn en of het juridisch en technisch allemaal kan.
"Wij zullen u hierover nader berichten", aldus het gemeentebestuur in antwoord op de CDA-vragen. Daaruit blijkt ook dat er op het kerkhof van Bocholtz geen problemen met diefstal zijn.

Bij de politie zijn daar geen aangiften over binnengekomen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen