Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Simpelveld wil einde maken aan diefstal op kerkhof

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 11:49

De gemeente Simpelveld onderzoekt momenteel de mogelijkheid om camera’s te plaatsen bij het kerkhof aan het Oranjeplein. Die moeten mee helpen een einde te maken aan de reeks diefstallen op het kerkhof.

Dat blijkt uit het antwoord van het gemeentebestuur op vragen van de fractie van het CDA. Die had op extra maatregelen aangedrongen, zoals het installeren van camera's.

Lees ook: Maatregelen tegen diefstallen kerkhof Simpelveld

22 keer aangifte
Sinds een jaar of twee verdwijnen met grote regelmaat allerlei voorwerpen van graven op het kerkhof. Daarbij gaat het onder meer om bloemen, kaarsen, knuffels, beeldjes en lantaarns. Vanaf januari 2017 is er 22 keer aangifte gedaan bij de politie, zo meldt het gemeentebestuur. Maar waarschijnlijk gaat het om meer diefstallen omdat niet alle gedupeerden naar de politie stappen.

Respect
Voor het gemeentebestuur staat voorop dat het eventuele cameratoezicht plaatsvindt 'met respect voor de bezoekers van het kerkhof en de graven.' Het moet ook gaan om preventief toezicht en niet gericht op opsporing van een dader of daders.

Geen problemen
Het gemeentebestuur bekijkt nu wat wat de kosten zijn en of het juridisch en technisch allemaal kan.
"Wij zullen u hierover nader berichten", aldus het gemeentebestuur in antwoord op de CDA-vragen. Daaruit blijkt ook dat er op het kerkhof van Bocholtz geen problemen met diefstal zijn.

Bij de politie zijn daar geen aangiften over binnengekomen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen