Overslaan en naar de inhoud gaan

Simpelveld wil einde maken aan diefstal op kerkhof

Geplaatst opdinsdag 19 februari 2019 - 11:49

De gemeente Simpelveld onderzoekt momenteel de mogelijkheid om camera’s te plaatsen bij het kerkhof aan het Oranjeplein. Die moeten mee helpen een einde te maken aan de reeks diefstallen op het kerkhof.

Dat blijkt uit het antwoord van het gemeentebestuur op vragen van de fractie van het CDA. Die had op extra maatregelen aangedrongen, zoals het installeren van camera's.

Lees ook: Maatregelen tegen diefstallen kerkhof Simpelveld

22 keer aangifte
Sinds een jaar of twee verdwijnen met grote regelmaat allerlei voorwerpen van graven op het kerkhof. Daarbij gaat het onder meer om bloemen, kaarsen, knuffels, beeldjes en lantaarns. Vanaf januari 2017 is er 22 keer aangifte gedaan bij de politie, zo meldt het gemeentebestuur. Maar waarschijnlijk gaat het om meer diefstallen omdat niet alle gedupeerden naar de politie stappen.

Respect
Voor het gemeentebestuur staat voorop dat het eventuele cameratoezicht plaatsvindt 'met respect voor de bezoekers van het kerkhof en de graven.' Het moet ook gaan om preventief toezicht en niet gericht op opsporing van een dader of daders.

Geen problemen
Het gemeentebestuur bekijkt nu wat wat de kosten zijn en of het juridisch en technisch allemaal kan.
"Wij zullen u hierover nader berichten", aldus het gemeentebestuur in antwoord op de CDA-vragen. Daaruit blijkt ook dat er op het kerkhof van Bocholtz geen problemen met diefstal zijn.

Bij de politie zijn daar geen aangiften over binnengekomen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen