Overslaan en naar de inhoud gaan

Simpelveld schaft vuurwerkvrije zone af

Geplaatst opvrijdag 27 november 2015 - 10:32

Simpelveld schaft de vuurwerkvrije zone af. Dit jaar mag er overal in die gemeente weer worden geknald met oud- op nieuw.

Vorig jaar werd er een vuurwerkverbod ingesteld in een aantal straten in Bocholtz.

Fanaat
Daar woonde een vuurwerkfanaat, die elk jaar vele kilo's vuurwerk de lucht in schoot. "Hij kocht elk jaar het maximaal aantal kilo's dat je mag hebben", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Zijn vrienden kwamen ook met enorme hoeveelheden vuurwerk. De buurt werd er gek van."

Verbod
De politie vroeg de jongen om te stoppen, maar hij weigerde dit omdat het is toegestaan. Daarom werd vorig jaar het verbod ingesteld. Omdat de jongen is verhuisd, is een verbod nu niet meer nodig, zegt de gemeente. Volgens de woordvoerder heeft de verhuizing niks te maken met het vuurwerkverbod.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eijsden-Margraten stelt vuurwerkvrije zones in
Maastricht wil verbod op vuurwerk
Hoes: ‘Meld overlast geknal rotjes in Maastricht’
Opruimen vuurwerk levert Heerlenaar korting op in 2015
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen