Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Simon Yates: 'Tom Dumoulin is een klasse coureur'

Geplaatst opdonderdag 24 mei 2018 - 23:05

Simon Yates had de benen niet om Tom Dumoulin te volgen. "Iedereen verwacht dat hij tijd op mij verliest in de beklimmingen omdat hij een tijdrijder is, maar hij is een klasse coureur."

De rozetruidrager kon op de Prato Nevoso een versnelling van Chris Froome in de laatste kilometers naar de top niet beantwoorden. Dumoulin wel.

Eén kilometer
Simon Yates probeerde na afloop van de achttiende etappe in de Giro d'Italia zijn inzinking op de slotklim te relativeren. "Ik was slechts één kilometer zwak, maar verder voel ik me goed. Ik sta nog altijd aan de leiding, Tom Dumoulin staat 28 seconden áchter mij, niet voor mij", zei de rozetruidrager van de ploeg Mitchelton-Scott na de rit.

Geen superdag
Yates gaf wel toe dat hij geen superdag had, maar niettemin vertrouwen heeft in de twee resterende bergritten van vrijdag en zaterdag. "Hier was het één grote inspanning in de finale, maar de komende ritten zijn er meer en langere beklimmingen en dat ligt me veel beter."

Lees ook: Dumoulin valt aan op slotklim, gat met roze trui gehalveerd

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen