Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Simon Yates: 'Tom Dumoulin is een klasse coureur'

Geplaatst opdonderdag 24 mei 2018 - 23:05

Simon Yates had de benen niet om Tom Dumoulin te volgen. "Iedereen verwacht dat hij tijd op mij verliest in de beklimmingen omdat hij een tijdrijder is, maar hij is een klasse coureur."

De rozetruidrager kon op de Prato Nevoso een versnelling van Chris Froome in de laatste kilometers naar de top niet beantwoorden. Dumoulin wel.

Eén kilometer
Simon Yates probeerde na afloop van de achttiende etappe in de Giro d'Italia zijn inzinking op de slotklim te relativeren. "Ik was slechts één kilometer zwak, maar verder voel ik me goed. Ik sta nog altijd aan de leiding, Tom Dumoulin staat 28 seconden áchter mij, niet voor mij", zei de rozetruidrager van de ploeg Mitchelton-Scott na de rit.

Geen superdag
Yates gaf wel toe dat hij geen superdag had, maar niettemin vertrouwen heeft in de twee resterende bergritten van vrijdag en zaterdag. "Hier was het één grote inspanning in de finale, maar de komende ritten zijn er meer en langere beklimmingen en dat ligt me veel beter."

Lees ook: Dumoulin valt aan op slotklim, gat met roze trui gehalveerd

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen