Overslaan en naar de inhoud gaan

Sif dreigt met vertrek uit Roermond

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 14:43

Als het Waterschap Limburg geen extra maatregelen neemt om de kans op overstromingen tegen te gaan, dan overweegt Sif uit Roermond te vertrekken.

Dat staat in een brief van de buizenbouwer aan de Provincie en de gemeente Roermond.

Onder water
Het bedrijf vindt dat het Waterschap Limburg te weinig doet om overstromingen in de buurt van
Sif tegen te gaan. "Er is geen bescherming op onze locatie in Roermond", zegt Leon Verweij van de raad van bestuur. "Als wij onderlopen, heeft dat grote gevolgen voor de bedrijfsvoering. Dan valt onze productie stil."

Als dat gebeurt zijn de financiële gevolgen voor het bedrijf groot, schrijft Sif.

Nieuwe investeringen
De bouwer van funderingspalen moet binnenkort beslissingen nemen over nieuwe investeringen. "En dan spelen deze zaken zeker mee", aldus Verweij. "Daarnaast wordt de kans op overstromingen in de toekomst alleen maar groter."

Wind en olie
Sif bouwt in haar fabrieken in Roermond stalen palen voor windmolens en voor de olie-industrie. Het is een beursgenoteerd bedrijf en er werken nu zo'n 400 mensen in de vestigingen in Roermond en Rotterdam.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen