Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sif dreigt met vertrek uit Roermond

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 14:43

Als het Waterschap Limburg geen extra maatregelen neemt om de kans op overstromingen tegen te gaan, dan overweegt Sif uit Roermond te vertrekken.

Dat staat in een brief van de buizenbouwer aan de Provincie en de gemeente Roermond.

Onder water
Het bedrijf vindt dat het Waterschap Limburg te weinig doet om overstromingen in de buurt van
Sif tegen te gaan. "Er is geen bescherming op onze locatie in Roermond", zegt Leon Verweij van de raad van bestuur. "Als wij onderlopen, heeft dat grote gevolgen voor de bedrijfsvoering. Dan valt onze productie stil."

Als dat gebeurt zijn de financiële gevolgen voor het bedrijf groot, schrijft Sif.

Nieuwe investeringen
De bouwer van funderingspalen moet binnenkort beslissingen nemen over nieuwe investeringen. "En dan spelen deze zaken zeker mee", aldus Verweij. "Daarnaast wordt de kans op overstromingen in de toekomst alleen maar groter."

Wind en olie
Sif bouwt in haar fabrieken in Roermond stalen palen voor windmolens en voor de olie-industrie. Het is een beursgenoteerd bedrijf en er werken nu zo'n 400 mensen in de vestigingen in Roermond en Rotterdam.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen