Sibelco

Raad van State: Vergunningen Sibelco blijven in stand

Het Belgische bedrijf Sibelco mag haar werkzaamheden in het groevegebied in Parkstad voortzetten. Dat heeft de Raad van State beslist.

Sibelco
Het is definitief: einde zilverzandwinning Sibelco in 2032

Het provinciebestuur heeft definitief groen licht gegeven voor de afgraving van de Sibelcogroeve in Heerlen en Landgraaf tot 2032.

Provincie hoeft niet opnieuw in overleg over Sibelcogroeve

Het provinciebestuur hoeft niet opnieuw rond de tafel met de gemeenten Heerlen en Landgraaf en de andere betrokken partijen over de afgraving van de Sibelcogroeve.

Provincie komt critici tegemoet met nieuw plan Sibelcogroeve

Er is een nieuw plan voor de verdere afgraving van de Sibelcogroeve in Heerlen.

Sibelco boos op gemeenteraad Heerlen

Sibelco zegt zeer verrast en zwaar ontgoocheld te zijn door de gemeenteraad van Heerlen. Een grote meerderheid van de raad van Heerlen wees woensdagavond het Plan van Transformatie van de Sibelco-groeve in Heerlen af.

Heerlense raad tegen toekomstplannen Sibelco-groeve

De Heerlense gemeenteraad gaat niet akkoord met de voorliggende toekomstplannen voor de Sibelco-groeve in Heerlen en Landgraaf.

Provincie wacht met beslissing Sibelco-groeve

Het provinciebestuur heeft het voorstel dat de verdere winning van zilverzand in de Sibelco-groeve in Heerlen en Landgraaf mogelijk moet maken, uitgesteld.

Petitie moet einde maken aan zandwinning Sibelco-groeve

Omwonenden van de Sibelco groeve hebben een petitie gepresenteerd aan de wethouders van Heerlen en Landgraaf.

Sibelcogroeve trekt nog weinig publiek

De Sibelcogroeve in Heerlen heeft op de eerste dag van de openstelling enkele tientallen bezoekers getrokken.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten