Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Shuttlebus Arriva populairder dan gedacht

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 7:15

Dagelijks maken 80 tot 100 mensen gebruik van de shuttledienst die Arriva heeft opgericht voor dorpen zonder gewone bus.

De shuttle brengt mensen op bestelling vanuit hun dorp naar een bushalte of station in de buurt. Van daaruit kunnen ze dan op de gewone bus of trein stappen. De shuttle kost een of twee euro, afhankelijk van de afstand. Voor 2,50 euro extra worden mensen thuis opgepikt.

Shuttlebus
De vraag naar de shuttledienst is groter dan Arriva vooraf had ingecalculeerd, meldt gedeputeerde Hubert Mackus aan Provinciale Staten. De dienst werd op 11 december vorig jaar ingevoerd. Die dag nam Arriva het openbaar vervoer in Limburg over van Veolia.

De nieuwe vervoerder rijdt op verzoek van de provincie niet meer langs alle kleine dorpen, maar laat bussen via snellere routes rijden. De shuttledienst moet het verdwijnen van lijndiensten in dorpen compenseren. Arriva zegt de shuttle in maart te evalueren. "We zijn blij dat de reizigers de weg naar deze nieuwe manier van openbaar vervoer weten te vinden."

Meer klachten
Volgens de tellingen van de provincie neemt het aantal klachten over de nieuwe vervoerder sinds het einde van de kerstvakantie weer toe.
Volgens Arriva is dat logisch omdat er na de vakantie ook weer meer mensen reizen. Het bedrijf zegt dat het totale aantal meldingen een ‘normaal verloop’ laat zien voor een nieuwe concessie.

Op de eerste dag dat Arriva in Limburg reed noteerde de provincie ruim driehonderd klachten. Arriva zelf kreeg die eerste dagen tot tweeduizend vragen, klachten en complimenten binnen. In de eerste weken van 2017 telde de provincie enkele tientallen meldingen per dag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00