Overslaan en naar de inhoud gaan

Shuttlebus Arriva populairder dan gedacht

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 7:15
Foto: Laurens Eggen

Dagelijks maken 80 tot 100 mensen gebruik van de shuttledienst die Arriva heeft opgericht voor dorpen zonder gewone bus.

De shuttle brengt mensen op bestelling vanuit hun dorp naar een bushalte of station in de buurt. Van daaruit kunnen ze dan op de gewone bus of trein stappen. De shuttle kost een of twee euro, afhankelijk van de afstand. Voor 2,50 euro extra worden mensen thuis opgepikt.

Shuttlebus
De vraag naar de shuttledienst is groter dan Arriva vooraf had ingecalculeerd, meldt gedeputeerde Hubert Mackus aan Provinciale Staten. De dienst werd op 11 december vorig jaar ingevoerd. Die dag nam Arriva het openbaar vervoer in Limburg over van Veolia.

De nieuwe vervoerder rijdt op verzoek van de provincie niet meer langs alle kleine dorpen, maar laat bussen via snellere routes rijden. De shuttledienst moet het verdwijnen van lijndiensten in dorpen compenseren. Arriva zegt de shuttle in maart te evalueren. "We zijn blij dat de reizigers de weg naar deze nieuwe manier van openbaar vervoer weten te vinden."

Meer klachten
Volgens de tellingen van de provincie neemt het aantal klachten over de nieuwe vervoerder sinds het einde van de kerstvakantie weer toe.
Volgens Arriva is dat logisch omdat er na de vakantie ook weer meer mensen reizen. Het bedrijf zegt dat het totale aantal meldingen een ‘normaal verloop’ laat zien voor een nieuwe concessie.

Op de eerste dag dat Arriva in Limburg reed noteerde de provincie ruim driehonderd klachten. Arriva zelf kreeg die eerste dagen tot tweeduizend vragen, klachten en complimenten binnen. In de eerste weken van 2017 telde de provincie enkele tientallen meldingen per dag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Heerlense wijk blij met terugkeer belangrijke buslijn
Rover: 'Ontzettend positief dat het nu geregeld is'
Kirsten Paulus vervangt Arriva-robotstem
Eerste aanpassing Arriva-dienstregeling na klachtenregen

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop