Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Shuttlebus Arriva populairder dan gedacht

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 7:15

Dagelijks maken 80 tot 100 mensen gebruik van de shuttledienst die Arriva heeft opgericht voor dorpen zonder gewone bus.

De shuttle brengt mensen op bestelling vanuit hun dorp naar een bushalte of station in de buurt. Van daaruit kunnen ze dan op de gewone bus of trein stappen. De shuttle kost een of twee euro, afhankelijk van de afstand. Voor 2,50 euro extra worden mensen thuis opgepikt.

Shuttlebus
De vraag naar de shuttledienst is groter dan Arriva vooraf had ingecalculeerd, meldt gedeputeerde Hubert Mackus aan Provinciale Staten. De dienst werd op 11 december vorig jaar ingevoerd. Die dag nam Arriva het openbaar vervoer in Limburg over van Veolia.

De nieuwe vervoerder rijdt op verzoek van de provincie niet meer langs alle kleine dorpen, maar laat bussen via snellere routes rijden. De shuttledienst moet het verdwijnen van lijndiensten in dorpen compenseren. Arriva zegt de shuttle in maart te evalueren. "We zijn blij dat de reizigers de weg naar deze nieuwe manier van openbaar vervoer weten te vinden."

Meer klachten
Volgens de tellingen van de provincie neemt het aantal klachten over de nieuwe vervoerder sinds het einde van de kerstvakantie weer toe.
Volgens Arriva is dat logisch omdat er na de vakantie ook weer meer mensen reizen. Het bedrijf zegt dat het totale aantal meldingen een ‘normaal verloop’ laat zien voor een nieuwe concessie.

Op de eerste dag dat Arriva in Limburg reed noteerde de provincie ruim driehonderd klachten. Arriva zelf kreeg die eerste dagen tot tweeduizend vragen, klachten en complimenten binnen. In de eerste weken van 2017 telde de provincie enkele tientallen meldingen per dag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlense wijk blij met terugkeer belangrijke buslijn
Rover: 'Ontzettend positief dat het nu geregeld is'
Eerste aanpassing Arriva-dienstregeling na klachtenregen
Kirsten Paulus vervangt Arriva-robotstem
Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen