Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Shuttlebus Arriva populairder dan gedacht

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 7:15

Dagelijks maken 80 tot 100 mensen gebruik van de shuttledienst die Arriva heeft opgericht voor dorpen zonder gewone bus.

De shuttle brengt mensen op bestelling vanuit hun dorp naar een bushalte of station in de buurt. Van daaruit kunnen ze dan op de gewone bus of trein stappen. De shuttle kost een of twee euro, afhankelijk van de afstand. Voor 2,50 euro extra worden mensen thuis opgepikt.

Shuttlebus
De vraag naar de shuttledienst is groter dan Arriva vooraf had ingecalculeerd, meldt gedeputeerde Hubert Mackus aan Provinciale Staten. De dienst werd op 11 december vorig jaar ingevoerd. Die dag nam Arriva het openbaar vervoer in Limburg over van Veolia.

De nieuwe vervoerder rijdt op verzoek van de provincie niet meer langs alle kleine dorpen, maar laat bussen via snellere routes rijden. De shuttledienst moet het verdwijnen van lijndiensten in dorpen compenseren. Arriva zegt de shuttle in maart te evalueren. "We zijn blij dat de reizigers de weg naar deze nieuwe manier van openbaar vervoer weten te vinden."

Meer klachten
Volgens de tellingen van de provincie neemt het aantal klachten over de nieuwe vervoerder sinds het einde van de kerstvakantie weer toe.
Volgens Arriva is dat logisch omdat er na de vakantie ook weer meer mensen reizen. Het bedrijf zegt dat het totale aantal meldingen een ‘normaal verloop’ laat zien voor een nieuwe concessie.

Op de eerste dag dat Arriva in Limburg reed noteerde de provincie ruim driehonderd klachten. Arriva zelf kreeg die eerste dagen tot tweeduizend vragen, klachten en complimenten binnen. In de eerste weken van 2017 telde de provincie enkele tientallen meldingen per dag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlense wijk blij met terugkeer belangrijke buslijn
Rover: 'Ontzettend positief dat het nu geregeld is'
Eerste aanpassing Arriva-dienstregeling na klachtenregen
Kirsten Paulus vervangt Arriva-robotstem
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen