Overslaan en naar de inhoud gaan

SGL wint zaak miljoenenclaim van failliete vervoerder

Geplaatst opzaterdag 4 april 2015 - 7:49

De rechter zet een streep door de schadeclaim van 2,1 miljoen euro aan het adres van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) in Sittard. De curator van vervoerbedrijf SVL uit Nuth eiste dat bedrag.

Volgens curator Jacques Paulissen van het failliete Speciaal Vervoer Limburg (SVL) had de gehandicaptenstichting in 2013 de samenwerking met het taxibedrijf niet mogen opzeggen omdat de contracttermijn nog niet verstreken was.

Conflict
SGL brak met de vervoerder van haar cliënten, omdat die op 2 april 2013 plotseling al het vervoer staakte. Cliënten werden niet thuis opgehaald en naar activiteitencentra gebracht.
Een actie die volgens SGL "ingrijpende gevolgen heeft gehad op het welzijn van de meest zwakke burgers." SVL weigerde nog langer te rijden vanwege een conflict over onbetaalde rekeningen. De vervoerder stelde nog bijna een miljoen euro van SGL te krijgen.

Omgekeerd eiste SGL van SVL 'geleende' bedragen terug. De procedures daarover lopen nog steeds.

Onbetaalde rekeningen
Volgens de curator, die moet opkomen voor de belangen van de schuldeisers van het taxibedrijf, had SGL zoveel rekeningen niet betaald dat de vervoerder in financiële problemen dreigde te komen. SVL zou daarom terecht het cliëntenvervoer hebben gestaakt. SGL zou dat niet hebben mogen aangrijpen om per direct geheel met SVL te breken. Door het verbreken van de samenwerking zou SVL forse schade hebben geleden. Paulissen eiste om die reden 2,1 miljoen euro van de gehandicapteninstelling.

Oordeel
De Maastrichtse rechtbank oordeelt nu echter dat SGL had aangeboden het onbetwiste deel van de openstaande rekeningen te betalen. Daar is SVL niet op ingegaan. Door vervolgens het vervoer te staken is SVL 'toerekenbaar tekortgeschoten in het nakomen' van het contract met SGL. Het eenzijdig opzeggen daarvan door SGL was volgens de rechtbank daarom terecht.

Zorgfraude
Het vervoerbedrijf werd geleid door Desiree T., de vriendin van de bij SGL ontslagen topman Guus de J. SGL verdacht De J. ervan achter de schermen nog aan de touwtjes te trekken bij SVL, waarvan de stichting de helft van de aandelen bezat. Het Openbaar Ministerie verdenkt De J. van miljoenenfraude met zorggeld. T. is medeverdachte.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Luxe kunst en dure paarden: zorgbaas verduisterde miljoenen
Advocaat oud-zorgbestuurder SGL: 'Oneerlijk proces'
Justitie wil oud-topman SGL vervolgen
Celstraf geëist voor grote fraude met zorggeld
Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen